piata mare

piata mareChiar dacă în aceste zile a fost mai frig ca de obicei, vineri, sâmbătă și duminică temperaturile vor mai crește. Maximele vor ajunge la 17-20 de grade, dar la munte este foarte posibil să mai ningă.

Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în vestul, sud-vestul, nordul şi centrul ţării, informează ANM, citat de mediafax.ro.
VINERI, temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 20 de grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade, cu cele mai mici valori în nord-vest, nord şi în depresiuni, unde se va forma brumă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua, local, în regiunile nord-vestice, sud-vestice şi numai izolat în rest, iar seara şi noaptea, pe arii extinse în jumătatea de sud-est a ţării. În special în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei se vor acumula cantităţi de apă care local vor depăşi 20 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. În zona de munte, temporar, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi izolat este posibil să se formeze polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile sud-estice, unde la rafală se vor depăşi 50…55 km/h.
LA MUNTE, cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, în zona Munţilor Apuseni unde, pe arii restrânse va ploua slab, iar la înălţimi mai mari precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Începând de după-amiază, înnorările se vor extinde şi accentua. Cu precădere spre seară şi noaptea, va ploua. Cantităţile de apă vor totaliza şi depăşi 20…25 lmp în Carpaţii Meridionali şi cea mai mare parte a Carpţilor Orientali, unde, la altitudini mai mari de 1500 de metri, vor fi şi ninsori. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului va marca o creştere.
SÂMBĂTĂ, ÎN ŢARĂ valorile termice se vor situa sub cele climatologic normale pentru această perioadă şi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această dată, în special în regiunile estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei când va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de est a ţării şi doar izolat, posibil, în restul teritoriului. La munte, local, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi izolat condiţii de polei. Cu precădere în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în estul şi în sud-estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 9 grade pe litoral. În nordul, în centrul ţării, precum şi în zona deluroasă din restul teritoriului, local, se va produce brumă.
LA MUNTE, calorile termice vor scădea uşor, faţă de cele din intervalul precedent. În prima parte a zilei, vor mai fi înnorări şi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi Munţii Bucegi, unde vântul va mai avea unele intensificări şi doar izolat în restul zonei montane. Noaptea, cerul va deveni variabil.
DUMINICĂ, LA MUNTE, valorile termice vor fi apropiate de cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat şi trecător, în Carpaţii de Curbură şi Munţii Banatului vor mai fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

Comentariul meu

Lasă un răspuns