gong copii

gong-copiiTeatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10 – 16 octombrie 2016), trei dintre cele mai apreciate spectacole de animație ale momentului: „Marionetele din Budapesta” de Bence Sarkadi, „Sentimente mărunte” în regia lui Nadezhda Alexeeva și „Posibila, imposibila casă” în regia lui Tim Etchells și Robin Arthur.

Câștigător al premiului pentru cel mai bun actor de la Festivalul de Teatru din Stara Zagora (Bulgaria, 2015) și al trofeului Shanghai Golden Magnolia (China, 2014), Bence Sarkadi vine pentru prima dată în România cu un spectacol ce a făcut ocolul pământului, pe străzile și scenele a șase continente. „Marionetele din Budapesta” este un spectacol interactiv, non-verbal, ce se constituie dintr-o serie de povești scurte, acompaniate de muzică. Ritmat și haios, spectacolul păpușarului maghiar creează o lume fascinantă prin tehnica mânuirii păpușilor cu fir și prin improvizațiile spumoase ce fac deliciul publicului. Spectacolul prezentat la Sibiu are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Marionetele din Budapesta” va fi prezentat marți, 11 octombrie, de la orele 10:00, 12:00 și 18:00 în sala de la etaj a Teatrului „Gong” din Sibiu.
Cu siguranță un teatru de referință pe harta internațională a animației, Teatrul pentru Copii și Tineret Novgorod – Mali (Rusia) aduce la Sibiu un spectacol participant la Premiul Național „Masca de Aur/ Golden Mask” din Moscova și Premiul Național „Arlekin” din St. Petersburg. „Sentimente mărunte / Little Feelings” este un spectacol scris și regizat de Nadezhda Alexeeva, bazat pe observații și amintiri personale care au luat amploare pe întreg parcursul călătoriei sufletului adult spre lumea copiilor și înapoi. Prezentat atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere, spectacolul surprinde prin forța imaginilor scenice pline de poezie și emoție ce recompun un univers al copilăriei. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Sentimente mărunte” va fi prezentat miercuri, 12 octombrie, de la orele 11:30 și 18:00, la sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu.
„Posibila, imposibila casă / Das Unmöglich Mögliche Haus” în regia lui Tim Etchells și Robin Arthur este unul dintre cele mai premiate spectacole prezentate sub egida Forced Entertainment, printre care cel mai important premiu fiind distincția „Faust” pentru cea mai bună regie în 2015. Producția germanilor este o invitație spre un tărâm al fanteziei în care absolut orice este posibil în mintea publicului. Doi actori (Johannes Hendrik Langer și Caroline Erdmann) setează noi standarde în arta de a spune povești (storytelling) pentru tineri, în teatre, prin povestea călătoriei pline de suspans a unei fete tinere. Spectacolul are o durată de 1h15min și este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 11 ani. „Posibila, imposibila casă” va fi prezentat sâmbătă, 15 octombrie, ora 17:00, în sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu.
Cea de-a doua ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10- 16 octombrie) face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de elevi, părinți și educatori prin expoziții de artă conceptuală, ateliere, conferințe și lansări de carte. Programul ediției din acest an reunește la Sibiu 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.
Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin fondul de timbru teatral.
Biletele pentru Festival pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu