iulian tănase, ofelia popii și ciprian scurtea la teatrul „gong” din sibiu. motivul este unul special

coperta_experimentul-mamatataTeatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu vă invită joi, 13 octombrie, ora 16:30, la prezentarea cărții „Experimentul MAMATATA” de Iulian Tănase, cu participarea extraordinară a actorilor Ofelia Popii și Ciprian Scurtea. Evenimentul va avea loc la parterul Teatrului „Gong” din Sibiu.

„Experimentul MAMATATA” este o carte despre creative parenting în care Iulian Tănase subliniază dimensiunea creativității în dezvoltarea armonioasă a copiilor în relația acestora cu imaginația, cu limbajul, nevoia lor de a râde, dar și modul lor inocent și spectaculos de a descoperi lumea. Prezentarea cărții în prezența autorului este dedicată în mod special părinților interesați să își crească copiii cu interes și dragoste pentru cuvinte. La eveniment vor participa, de asemenea, Ofelia Popii și Ciprian Scurtea, actori ai Teatrului Național din Sibiu și fericiții părinți ai Sophiei, o fetiță de 2 ani de zile. Cei doi actori vor face o lectură selectivă din volumul prezentat. „Experimentul MAMATATA” a apărut la Editura Herg Benet, în colecția „Radical din 5”.
Iulian Tănase va mai susține joi, 13 octombrie, două ateliere de storytelling pentru copii, de la ora 10:00 și, respectiv, 15:30. Toate locurile pentru cele două ateliere au fost deja epuizate și nu se mai pot face înscrieri.
Iulian Tănase a absolvit Academia de Studii Economice București și Facultatea de Filosofie, Universitatea București. A fost redactor la Academia Cațavencu și la revista Kamikaze, iar începând cu anul 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla. A publicat volumele: „Îngerotica”, „Poeme pentru orice eventualitate”, „Iubitafizica”, „Sora exactă”, „Ochiul exploziv”, „Trusa instalatorului de umbre”, „Abisa”, „Adora”, „Cucamonga”, „Oase migratoare”, „Teoria tăcerii” şi „Experimentul MAMATATA”. Iulian Tănase şi-a făcut însă debutul de autor şi în străinătate, „Balkanische Alphabete” fiind unul dintre volumele publicate peste hotare. A coordonat volumul „Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum” şi, împreună cu Dan Stanciu, coordonează publicaţia „Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum”. Participant în calitate de visiting writer la programul International Writers Workshop (Hong Kong), susţinător de lecturi publice, Iulian Tănase este prezent şi în antologii din diferite ţări. Meritele sale au fost apreciate în anul 2009 cu Premiul Hubert Burda pentru tineri poeţi din Europa de Est (Offenburg, Germania) şi în 2011 cu Premiul 1+1+1=1 Trinitate / Literatură (Graz, Austria).
Cea de-a doua ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu (10 – 16 octombrie) face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de elevi, părinți și educatori prin expoziții de artă conceptuală, ateliere, conferințe și lansări de carte. Programul ediției din acest an reunește la Sibiu 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.
Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin fondul de timbru teatral.
Biletele pentru Festival pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Ultima oră

Comentariul meu