doroftei foto

doroftei-fotoPugilistul Leonard Doroftei, cel care a fost președinte al Federației Române de Box, a fost dus cu mandat pentru a fi audiat ca martor în dosarul ”Gala Bute”. În acest dosar a fost deferit justiției și senatorul de Sibiu, Ion Ariton.

Leonard Doroftei, fost președinte al Federației Române de Box, a fost adus cu mandat miercuri de către polițiști la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul „Gala Bute”, anunță agerpres.ro. ”Nu știu despre ce este vorba. Acum intru să aflu”, a spus Doroftei la intrare în sediul instanței.
În acest dosar va fi audiat ca martor și Viorel Sima, fostul secretar general al Federației Române de Box.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015 în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns