Ora de Sibiu
Știri in direct

Curțile mai multor școli din Sibiu se deschid pentru activități sportive. Lista cu acestea și în ce condiții le putem utiliza

524

terenuri-sport-scoli-4Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din luna octombrie se va afla și proiectul de hotărâre inițiat de primarul Astrid Fodor prin care se propune utilizarea curților a 14 școli și licee pentru activități sportive și pentru petrecerea timpului liber, de luni până vineri după orele de curs, în weekend sau pe timpul vacanțelor școlare.

Proiectul de hotărâre propune ca în acest program să fie incluse curțile și terenurile de sport ale următoarelor unități școlare:
–    Școala Gimnazială nr.4, str. Spartacus nr. 4-6
–    Școala Gimnazială Regina Maria, str. Zaharia Boiu, nr.1
–    Școala Gimnazială Nicolae Iorga,  str. Nicolae Iorga, nr. 56
–    Școala Gimnazială nr.8, str. Lupeni, nr.50
–    Școala Gimnazială nr.13, str. Lungă nr.74
–    Școala Gimnazială „Radu Selejan”, str. Șoimului, nr.13
–    Școala Gimnazială nr.18, str. Lungă nr.65
–    Școala Gimnazială Ioan Slavici, str. Macaralei nr.1
–    Școala Gimnazială nr.21,  str. Luptei, nr.27
–    Școala Gimnazială nr.23, str. Țiglarilor
–    Școala Gimnazială ”Regele Ferdinand”, str. Șureanu nr.1
–    Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna”, Aleea Turnu Roșu nr.2
–    Colegiul Tehnic Energetic, str. Electricienilor, nr.1
–    Liceul Constantin Noica, str. Oștirii, nr. 5

“Am selectat aceste școli și licee analizând dacă în zona respectivă există sau nu parcuri și locuri de joacă pentru copii. În aceste zone nu am putut identifica nici terenuri disponibile pentru ca noi să creăm astfel de spații. Vom finanța din bugetul local costul pazei după orele de curs și achiziția de dotări suplimentare pentru terenuri”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cum putem să folosim terenurile
Aceste terenuri se vor putea utiliza după următorul program: după programul școlar, în fiecare zi de luni până vineri, până la ora 21,00 și îÎn zilele de sâmbătă, duminică și în perioada vacanțelor școlare, între orele 10 – 21.
Toate unitățile de învățământ menționate beneficiază de supraveghere video, iar clădirile sunt dotate cu sistem antiefracție. În plus, unitățile de învățământ menționate vor asigura extinderea pazei prin personal calificat a terenurilor de sport și în orele menționate mai sus, sursa de finanțare pentru acest serviciu fiind bugetul local.
Pentru siguranța celor care utilizează aceste terenuri, accesul în curtea școlii și pe terenul de sport cu băuturi alcoolice, țigări, sprayuri lacrimogene sau paralizante este interzis.
Regulamentul supus aprobării Consiliului Local cu privire la acest program specifică și faptul că în utilizarea acestor terenuri se va respecta următoarea ordine de prioritate: activitățile didactice  prevăzute în programa școlară, activitățile de educație fizică și sport prevăzute în planurile de învățământ, activitățile extrașcolare, activitățile de agrement în scop de recreere și sportive.
Prin Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat se va asigura dotarea sau completarea cu dotări (bănci, echipamente de joacă, porți de joc) a acestor terenuri, în funcție de necesitățile constate în exploatarea lor. Sursa de finanțare pentru achiziția acestor dotări va fi bugetul local.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...