Decizie istorică în Parlament. A fost eliminată taxa radio – tv

1 425

parlament-romaniaDeputații au adoptat marți un proiect de lege care prevede abrogarea a mai mult de 100 de taxe nefiscale. Printre acestea se numără și taxa radio – tv.

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menținând și eliminarea taxei radio-tv, anunță agerpres.ro. Proiectul privind eliminarea unor taxe, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost adoptat cu 225 voturi ”pentru”.
Astfel, printre taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.
Deputatul PNL Andreea Paul a spus că liberalii au votat proiectul pentru că, în ansamblu, este bun, dar există un risc major referitor la taxele radio-tv. Ea a arătat că și în privința eliminării unor taxe consulare există un risc. Deputatul PSD Liviu Dragnea a spus, după vot, că Parlamentul a adoptat cea mai importantă lege pentru debirocratizare. „Noi nu am spus că vom introduce vreo taxă nouă. Zilele următoare vom prezenta cine și când a introdus aceste taxe”, a arătat Dragnea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Camelian Propinaţiu scrie

    Sub pretext ca n-au audienţă, pot fi uşor închise radiourile Cultural şi Muzical. Fără reacţii intelectuale, exact cum a fost cu defunctul TVR Cultural. În fond, se poate trăi şi în judeţele fără librărie. Consolare până la teleormanizare, listele clasice de carti bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.