fbpx

Din culisele demisiei lui Cindrea de la șefia PSD Sibiu. A plecat furios de la ședința CexN de la București

0 553

DRAGNEA SI IOAN CINDREA SI ARCASDemisia lui Ioan Cindrea din funcția de președinte al PSD Sibiu și retragerea anunțată de el de pe listele pentru alegerile parlamentare, a fost mai degrabă una de fațadă. În realitate ex-liderului social democraților sibieni nu i-a fost acceptată candidatura de Comitetul Executiv Național.

Dacă Liviu Dragnea a primit girul CexN pentru a candida pe listele PSD la alegerile din decembrie, în alte două cazuri lucrurile au fost cântărite diferit. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv în aprilie 2016 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea refendumului din 2012 privind demiterea din funcţia de preşedinte al României a lui Traian Băsescu.
Unul dintre social-democrații eliminați de pe liste a fost Ioan Cindrea, care ar fi trebuit să deschidă lista de candidaţi la Camera Deputaților în Sibiu. Cindrea a fost condamnat definitiv, la începutul lui 2016, la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Nemulţumit că i s-a interzis să candideze, Cindrea a demisionat de la şefia organizaţiei PSD Sibiu şi a părăsit şedinţa CexN spre suprinderea celor prezenți în sală. Dragnea nici măcar nu a încercat să îl facă să se răzgândească și a spus la finele ședinței că ”Nelu Cindrea nu mai candidează pentru că i-a fost respinsă candidatura”.
Ioan Cindrea a trimis după câteva minute un comunicat de presă în care și-a anunțat demisia din fruntea PSD Sibiu, pe care îl puteți citi AICI.
Miercuri va fi anunțat numele celui care îi ia locul ca interimar, la șefia PSD Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.