Ora de Sibiu
Știri in direct

Centrul „Junii Sibiului” vă invită la expoziţia „Călători în Ţara Vinului”. La Cercul Militar

281

struguriCentrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu vă invită să vizitaţi expoziţia indoor „Călători în Ţara Vinului”. Expoziția va fi deschisă timp de trei săptămâni, în perioada 2-20 noiembrie 2016, zilnic între orele 10.00 – 18.00, în holul central al Cercului Militar din Sibiu.

Demersul este menit să sensibilizeze localnicii și turiștii cu privire la specificul cultural și viticol al zonei Valea Târnavelor, cândva faimoasa Ţară a Vinului.
„Călători în Ţara Vinului” este prima expoziţie documentară a CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu care dezvoltă pe panouri de mari dimensiuni informații scriptice și reproduceri foto; de asemenea, este prima expoziție a instituției care utilizează tehnologia codurilor QR şi a dispozitivelor de tip smartphone, pentru a asigura accesul la detalii ştiinţifice, precum şi la explicaţii în limba engleză.
Cele opt panouri expoziționale aduc în prim-plan informații de cultură și civilizație tradițională, alături de imagini sugestive pentru tematica abordată: viticultura tradiţională şi influenţa ei în obiceiurile de pe Valea Târnavelor, în arta tradiţională, în heraldica locală, în arhitectura religioasă şi laică. Obiecte tridimensionale (piese de port popular, obiecte de uz casnic) completează expoziția, asigurând astfel o experiență educativă, directă pentru vizitatori.
La baza conceptului ştiinţific al expoziţiei stau cercetările în teren efectuate de echipa de proiect în localităţi din arealul sibian al Văii Târnavelor. Astfel, sunt valorificate, în premieră, informaţii obţinute în timpul interviurilor de profil, precum şi fotografii vechi, de arhivă, sau imagini recente surprinse la diferite obiceiuri ori în timpul interviurilor.
Proiectul cultural „Călători în Ţara Vinului” a fost inițiat de Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu și se derulează în perioada iunie – noiembrie 2016.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...