scoala caragiale sibiu
FOTO arhivă/ Școala I. L. Caragiale

scoala-caragiale-sibiuȘcoala Generală I.L. Caragiale din municipiul Sibiu este singura unitate școlară care la ora actuală nu are sală de sport pentru efectuarea orelor de educație fizică. Primăria vrea să facă una, dar nu cu bani din bugetul local, ceea ce înseamnă că situația nu va fi rezolvată în scurt timp.

Pare paradoxal, dar în municipiul Sibiu există o unitate de învățământ în care orele de educație fizică nu se pot face într-o sală fie ea și improvizată. Școala I.L. Caragiale de pe strada Vasile Alecsandri nu are sală de sport și mai mult nici măcar o sală de clasă în care orele de educație fizică să se poată face pe timp de iarnă sau vreme nefavorabilă.
Municipalitatea a alocat fonduri în 2015 pentru modernizarea terenului de sport din curtea școlii, dar acest lucru nu a rezolvat problema desfășurării orelor pe perioada de iarnă sau atunci când vremea nu permite desfășurarea activității de educație fizică în aer liber. Conducerea școlii a prezentat în dese rânduri problema către Primăria Municipiului Sibiu, dar administrația locală nu dorește să folosească bani din bugetul local pentru construirea unei săli de sport. Reprezentanții primăriei spun că s-a identificat posibilitatea obținerii unei finanțări nerambursabile prin POR 2014 – 2020. scoala-il-caragiale-sibiu”Primăria Sibiu are în vedere investiții în clădirea în care funcționează școala gimnazială I. L. Caragiale Sibiu. Pentru finanțarea extinderii corpului de școală și pentru construcția unei noi săli de sport care să deservească această unitate de învățământ, Primăria Sibiu a identificat posibilitatea obținerii unei finanțări nerambursabile din fonduri structurale pe axa 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020. Urmează alcătuirea studiului de fezabilitate și depunerea proiectului în vederea evaluării și obținerea unei eventuale finanțări”, spune Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.
Cum o astfel de finanțare nu se obține însă într-un timp prea scurt, este mai mult ca sigur că și în cazul în care municipalitatea reușește să acceseze acei bani, lucrările nu vor începe mai devreme de finele lui 2017 sau primăvara anului 2018, lucru care complică și mai mult situația elevilor de la I.L. Caragiale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu