fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Emil Hurezeanu primeşte titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu

371


Ambasadorul României în Germania, scriitorul și jurnalistul sibian Emil Hurezeanu va primi tilul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, într-o ceremonie ce va avea loc în 10 noiembrie, de la ora 12,00, în Aula Magna a ULBS, din cadrul Facultății de Medicină.

”A fost o mare și neașteptată bucurie mesajul Domniilor Voastre, de acum câteva luni, prin care m-ați desemnat candidat la Titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga din Sibiu! Sunt un statornic  partener al Universității Lucian Blaga din Sibiu. Întâlniri și conferințe academice mi-au purtat deseori pașii pe culoarele edificiului interbelic, mie atât de familiar și drag, de pe Bulevardul Victoriei. Am prețuit mereu vrednicia standardelor universitare și de civilitate ale instituției  pe care o conduceți și reprezentați cu multă onoare. Am fost și am rămas un vechi și loial prieten al profesorilor Universității, pe care i-am însoțit pe drumul mai lung sau mai scurt, accidentat și lin al unor cariere și destine de primă mână.
Azi, când discursul despre Europa, civilizație, barbarie și cultură, valori, umanism, refacerea sau sârșitul lumii noastre este însoțit de atâtea întrebări dureroase, între elegie si odă, Lucian Blaga mi-e contemporan atent și sfătuitor exigent în coordonatele spațiului german și european, atât de frământat și neliniștit, atât de indisolubil legat de destinul istoric al Sibiului, Transilvaniei și României. Iată cum, înaltul titlu de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga din Sibiu, oricât de nemeritat este foarte binevenit. Îndrăznesc să spun că el cade pe un pământ prielnic. El este, mai ales, acceptat cu emoție de un coleg, concitadin, confrate și prieten. Cu cea mai aleasă prețuire și vie gratitudine”, a transmis Emil Hurezeanu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...