FALIMENT pentru unul din cele mai mari magazine de la Shopping City Sibiu

0 968

Lanțul de magazine al celor de la Proges intră în faliment după ce planul de reorganizare în insolvență al companiei a eșuat. Falimentul afectează și locația ce funcționează în cadrul Shopping City Sibiu.

Importatorul și distribuitorul de materiale pentru amenajări interioare, parchet și covoare Proges Oradea, fondat în anii ’90 de oamenii de afaceri Cristian Copăcean, Sim Cristian Ovidiu și Ilonta Claudiu, care ajunsese în 2008 să aibă în portofoliu 25 de magazine, centre logistice, o rețea de peste 1.000 de revânzători la nivel național și afaceri de 234 milioane lei (52 milioane euro), a intrat în faliment, anunță profit.ro. ”Creditorii debitorului Proges trebuie  să  procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia, prin depunerea cererii de admitere a creanței născute în cursul procedurii”, conform datelor termene.ro.
Proges a intrat în insolvență în iulie 2012, ca urmare a unei serii de factori externi și interni, printre care reducerea sau anularea limitelor de credit, recuperarea cu întârziere a încasărilor din piață, reducerea vânzărilor pe fondul crizei economice, dar și creșterea numărului de firme de construcții și clienți revânzători aflați în insolvență. De anul trecut, Casa de Insolvență Transilvania a început să scoată la vânzare activele Proges. Ultimul anunț de licitație a fost publicat săptămâna trecută și cuprinde vânzarea terenului de peste 21.000 metri pătrați din Oradea pe care se află centrul logistic – hala de producție și birouri cu o suprafață de 13.000 metri pătrați, la un preț de 2,8 milioane euro, fără TVA.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...