balea lac

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis duminica dimineata o avertizare de cod portocaliu de ninsori si viscol, care e valabila in intervalul orar 11.00 – 18.00. La Balea Lac ninge de cateva ore bune, iar stratul de zapada masura 34 de centimetri la ora 8.00.

Paisprezece judeţe din nordul şi centrul ţării vor fi duminică sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, pentru Bucureşti şi celelalte judeţe fiind emisă o avertizare cod galben de vânt, care la rafală va ajunge la 80 – 90 de kilometri pe oră. În zilele următoare, în toată ţara vor fi temperaturi negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de minus 10 grade, anunta news.ro. Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Sibiu şi va fi în vigoare duminică, de la ora 11.00 până la 18.00.
La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1.400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri, potrivit avertizării cod portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

CITESTE SI: VIDEO FOTO – Meteorologii nu au mintit. Prima zapada de la Sibiu incepe sa se astearna
La Balea Lac ninge destul de puternic dupa cum puteti observa si din imaginile video de mai jos.

Cod galben si in restul Romaniei
Avertizarea cod galben emisă pentru Bucureşti şi celelalte judeţe ale ţării a intrat în vigoare la ora 09.00 şi este valabilă până la ora 20.00. Potrivit avertizării cod galben, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse vor atinge 80-90 de kilometri pe oră. Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă. Judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Hunedoara vor rămâne, de duminică, ora 20.00, până luni, la ora 11.00, sub avertizare cod galben.

Potrivit acestei avertizări, în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 70-80 de kilometri pe oră, iar pe creste va sufla cu peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 de kilometri pe oră vor fi şi în Moldova, unde local va mai ninge slab.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns