Prognoza meteo pe două săptămâni. Frig în următoarele zile și apoi se încălzește

0 2.724

Dacă sperați ca vremea rece de afară să se îmbunătățească, atunci vă informăm că ar trebui să vă gândiți serios să scoateți paltoanele, fularele și mănușile de la naftalină pentru că până în 17 noiembrie nu vom avea parte de temperaturi prea crescute.

Regimul termic va fi unul oscilant pe durata următoarelor două săptămâni, cu o vreme deosebit de rece în majoritatea regiunilor până pe 17 noiembrie, dar și cu o încălzire semnificativă după acea dată, când mediile diurne vor ajunge și la 13 grade Celsius, reiese din prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 14 – 27 noiembrie, dată luni publicității, anunță agerpres.ro. Regimul termic va fi unul oscilant pe durata următoarelor două săptămâni, cu o vreme deosebit de rece în majoritatea regiunilor până pe 17 noiembrie, dar și cu o încălzire semnificativă după acea dată, când mediile diurne vor ajunge și la 13 grade Celsius, reiese din prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 14 – 27 noiembrie, dată luni publicității.
La capitolul precipitații, meteorologii estimează apariția ploilor pe arii extinse în majoritatea regiunilor, începând din 20 — 21 noiembrie, și doar la munte va continua să ningă în aproape tot intervalul.
Potrivit meteorologilor, în Transilvania, în primele 3 zile ale intervalului, valorile de temperatură vor fi cu mult mai scăzute decât în mod obișnuit la această dată (mediile maximelor vor fi între 0 și 1 grad Celsius, iar a minimelor de la—9 la—8 grade). În intervalul următor, temperaturile vor crește spre valori care, între 19 și 22 noiembrie, vor atinge în medie 10 — 11 grade pe timpul zilei și maximum 2 grade Celsius, noaptea. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea se va răci ușor și treptat, în medie, cu 3 grade, iar probabilitatea de ninsoare va fi mai ridicată în zilele de 14 și 17 noiembrie. De asemenea, în jurul datei de 20 noiembrie, dar și spre sfârșitul intervalului, sunt posibile ploi.
La munte, începând cu jumătatea primei săptămâni, vremea va intra într-un proces de încălzire, după ce, în primele zile, intervalul de prognoză va debuta cu valori medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa sub pragul înghețului (între—5 grade și—1 grad). Minimele nocturne, deși în creștere după data de 16 noiembrie, se vor menține pe tot parcursul intervalului preponderent negative. Condiții de precipitații slabe vor fi aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul și la sfârșitul intervalului.
Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%. foto: Facebook – Targul de Crăciun – Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...