Ora de Sibiu
Știri in direct

Se apropie Festivalul „Ioan Macrea” de la Sibiu. Super program în acest an

1.939

În mai putin de două săptămâni Sibiul este din nou capitala culturii tradiţionale; performanţa în dans şi măiestria muzicală se întâlnesc pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”, organizat în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2016, la Sala Polivalentă „Transilvania”.

De 18 ani încoace, Sibiul se poate mândri cu un eveniment cultural de excepţie, iniţiat în memoria maestrului coregraf Ioan Macrea, cel care a dus faima României în lumea întreagă, prin cea dintâi formaţie de dansuri populare din România: Junii Sibiului. Prin strădania Consiliului Judeţean Sibiu, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul –Junii” Sibiu, ediţia 2016 a Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea” reuneşte peste 600 de dansatori, muzicieni şi interpreţi de muzică populară. Prin cântece, dansuri şi obiceiuri festivalul recreează harta tradiţiilor de pe întreg cuprinsul ţării şi în special pe cea a obiceiurilor de nuntă, ediţia 2016 fiind axată pe reprezentaţiile cu tematică nupțială. Festivalul se deschide în data de 28 noiembrie 2016, cu Spectacolul aniversar „Ceata Junilor – 25 de ani de activitate”, ce aduce pe aceeași scenă diferite generații de dansatori, precum și tineri interpreți de muzică populară, colaboratori ai „Cetei Junilor” și ai „Junilor Sibiului”.
În zile de 29 și 30 noiembrie 2016, ansambluri folclorice de renume vor prezenta coregrafii și momente de măiestrie instrumentală, iar evoluţiile lor vor fi punctate de recitaluri susţinute de îndrăgiţi interpreți de muzică populară. Festivalul se încheie cu Spectacolul extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul–Junii Sibiului”, conceput sub semnul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, din data de 1 decembrie 2016.

Programul Festivalului Naţional de Folclor „Ioan Macrea”
SALA POLIVALENTĂ „TRANSILVANIA” SIBIU
28 noiembrie 2016, ora 18.00
Spectacol aniversar „Ceata Junilor – 25 de ani de activitate”,
cu participarea Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” şi a soliştilor: Tudor Furdui Iancu, Ina Todoran, Traian Stoiţă, Andreea Vulcu, Virginia Irimuş, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean, Paula Medrea, Ilie Medrea, Stana Stepanescu, Paul Ananie, Giulia Medrea, Oana Tomoiagă, Izabela Tomiţa, Adriana Anghel, Alexandru Brădățan, Sebastian Stan, Andreea Haisan, Florin Boita, Daniel Pop, Gabriel Dumitru, Diana Călinescu, Şirin Narenji, Vlăduţa Lupău , Nicu Mâţă, Mădălina Mârza, Răzvan Năstăsescu, Codruţa Rodean, Bogdan Cioranu, Alina Pinca, Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Robert Târnăveanu, Adrian Neamţu

29 noiembrie 2016, ora 18.00
Ansamblul Folcloric „Timișul” – Timișoara
Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică
– Ansamblul Folcloric „Tradiții” – Cluj Napoca
– Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” – Suceava
Lucica Păltineanu, Gheorghe Finiş, Călin Brăteanu
– Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” – Baia Mare
Maria Mihali, Alexandru Pop, Marius Ciprian Pop
– Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” – Deva
Cristian Fodor, Ana Teodora Anuţoiu

30 noiembrie 2016, ora 18.00
– Ansamblul Profesionist „Banatul” – Timișoara
Liliana Laichici, Boban Constantinovici, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbravă și Dumitru Teleagă
– Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” – Craiova, Niculina Stoican
– Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” – Târgu Mureș
Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea, Leontina Pop
Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului”
Camelia Cosma Stoiţă, Marcel Părău, Nelu Albu, Viorica Telcean, Sergiu Cipariu, Ioan Bocșa, Gheorghe Turda
Intrarea este gratuită şi se face doar pe bază de invitaţie, care se poate procura de la Sala „Transilvania”, începând cu data de 14 noiembrie 2016, între orele 12.00 – 17.00.

1 decembrie 2016, ora 15.15
Spectacol extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României
Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijor Nicolae Botgros
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”
Corala „Armonia” – Constanţa
Cristian Pomohaci, Constantin Enceanu, Nineta Popa, Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Cristian Fodor, Alina Pinca, Răzvan Năstăsescu, Izabela Tomiţa, Adrian Neamţu, Mariana Deac, Liliana Laichici, Mariana Anghel, Carmen Popovici Dumbravă, Gelu Voicu şi Grupul „Burnasul”, Sofia Vicoveanca, Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu
Intrarea la Spectacol extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul în Sala Polivalentă „Transilvania” se face între orele 13.00 – 15.00.
Spectacolele sunt prezentate de Iuliana Tudor. Coproducător TVR.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...