Ora de Sibiu
Știri in direct

Sibiul a fost gazdă pentru Conferința Națională „Centrul de Documentare și Informare, vector pentru reuşita şcolară şi profesională”

1.137

În 11 noiembrie 2016, s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Naționale cu tema „Centrul de Documentare și Informare, vector pentru reuşita şcolară şi profesională”, având ca scop reunirea principalilor actori în domeniul educaţiei, preocupaţi de problematica modernizării bibliotecilor şcolare şi dezvoltarea reţelei de centre de documentare şi informare la nivel judeţean şi naţional şi a funcţionării acestora la nivelul unităţilor de învăţământ.

Adresată cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, profesorilor documentariști și bibliotecarilor școlari, formatorilor, directorilor unităților de învățământ, inspectorilor școlari, directorilor CCD, profesorilor metodiști, ONG de profil, reprezentanţilor bibliotecilor școlare și publice, acţiunea, avizată de Ministerul Educaţiei Nationale și Cercetării Știinţifice și susținută de Institutul Francez din România, s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Institutul Francez din România, Facultatea de Litere și Arte Sibiu, Asociația ECCE Educaţia, Asociația ARS CDI, Asociația EduMedia, Asociaţia Membrilor Ordinului “Palmes Academiques” (AMOPA) din România.
La activitate au participat 88 de persoane, respectiv reprezentanți ai Institutului Francez din România, ai mediului academic din România și Franța, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu și caselor corpului didactic, ai asociațiilor profesionale de profil, ai comunității locale și cadre didactice din învăţământul preuniversitar.
În cadrul acţiunii au fost organizate conferințe susținute de invitați din mediul academic din România și Franța, ateliere de formare pe domenii specifice, prezentări de proiecte și lucrări propuse de participanți.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lucrările în plen și pe ateliere, desfășurate la Biblioteca Județeană Astra Sibiu, au permis evidenţierea și dezbaterea aspectelor legate de utilizarea pedagogică a resurselor CDI și de susţinere a implicării CDI în activităţile de orientare şcolară şi profesională a elevilor. Aceasta implicare presupune participarea CDI la dezvoltarea de parteneriate educaţionale şi la dezvoltarea unei culturi a informaţiei a elevilor, participarea la dezvoltarea competenţelor-cheie ale elevilor și asigurarea egalităţii de șanse privind accesul la educaţie și informaţie. CDI poate oferi elevilor accesul la o serie de resurse și informaţii necesare în orientarea şcolară și profesională, respectiv poate participa la derularea de activităţi care facilitează accesul elevilor la informaţiei: organizarea și punerea la dispoziţie a unui fond documentar specific, dezvoltarea de parteneriate cu întreprinderi, organizarea de vizite de studiu, reuniuni cu reprezentanţi din mediul economic, realizarea de activităţi de cercetare documentară pe diverse domenii de interes, participarea la schimburi educaţionale.
În calitate de coordonator metodologic al CDI din judeţ, Casa Corpului Didactic din Sibiu oferă programe specifice de formare continuă, încurajează și susține demersul unităților de învățământ de dezvoltare a reţelei de CDI şi de funcţionare a acestora în vederea asigurării cadrului formării competențelor elevilor de căutare, selectare, prelucrare și comunicare a informațiilor, ca parte a dezvoltării autonomiei în învățare și susținere a ideii de învățare pe tot parcursul vieții.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...