DPD România deschide noul centru logistic din Sibiu. Investiția este de un milion de euro

0 3.256

DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, și-a mărit capacitatea logistică la nivel național, prin inaugurarea noului depozit şi hub din Sibiu. Centrul logistic are o suprafață de 4.400 mp și a absorbit o investiție de aproximativ un milion de euro.

Potrivit companiei, suma a fost dedicată integral amenajării și dotării hub-ului cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat. Capacitatea depozitului amplasat în cadrul parcului dezvoltat de Warehouses DePauw (WDP) permite manipularea și sortarea unor volume mari, respectiv 3.200 de colete și 150 de paleți pe oră sau 50.000 de colete și 4.000 de paleți pe zi.
Noul centru logisitc DPD România, în care vor lucra aproximativ 60 de angajați, dipune inclusiv de peste 10.000 mp alocaţi drumurilor de acces, parcărilor și platformelor, fiind inaugurat oficial la 31 octombrie, la un an de la demarea lucrărilor de construcție.
”Odată cu mărirea portofoliului și creșterea volumelor de transport ale clienților existenți a devenit tot mai stringentă nevoia de spațiu pentru acomodarea unui număr ridicat de colete. Măsura de extindere a capacității logistice este în concordanță deplină cu strategia noastră de dezvoltare pe plan local, inițiată încă de anul trecut. Decizia de a deschide depozitul în Sibiu, unde este localizat și hub-ul central DPD România, a fost una strategică, în special datorită poziționării proiectului, care facilitează accesul curierilor la principalele căi de transport rutier din România și Europa”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.
Centrul logistic din Sibiu permite, totodată, potrivit CEO-ului companiei, atât mărirea ferestrei operaţionale de livrare şi colectare la nivel local, cât și dezvoltarea serviciului unic de transport de marfă paletizată, în regim de curierat, DPD Pallet One.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.