fbpx

Analiză la Sibiu despre stadiul implementării POR 2014-2020 și pregătirea regiunii pentru absorbția de fonduri europene

1.024

Municipiul Sibiu va găzdui, mâine, 22 noiembrie, ședința ordinară a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru va avea loc în Sala Mare de Ședințe a Consiliului Județean Sibiu, începând cu ora 12.00.

Membrii CDR Centru vor dezbate cele 9 subiecte propuse de către ADR Centru pe Ordinea de zi a ședinței, punând accent pe analiza stadiului de pregătire a proiectelor ce vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în anul următor, urmând a fi adoptate și decizii privind acțiunile ce vor fi întreprinse în ultimul trimestru al acestui an în procesul de dezvoltare regională.
La această întâlnire de lucru, convocată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vor participa reprezentanții celor şase judeţe din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum și invitați din alte structuri ale administrației publice locale. Această întâlnire reprezintă și ultima reuniune de lucru a acestui for decizional regional din anul 2016.
Ordinea de zi a ședinței cuprinde proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de lucru al Agenției pentru Dezvoltare Regională CENTRU pentru anul 2017, precum și dezbateri privind implementarea fondurilor europene 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, cu accent implementarea Programului Operațional Regional 2007-2013. Trebuie remarcat faptul că, în Regiunea Centru, în precedenta perioadă de finanțare au fost derulate prin toate programele de finanțare  peste 12.000 proiecte, a căror valoare totală este de peste 6 miliarde euro, din care au fost atrase fonduri nerambursabile de peste  3,7 miliarde euro.
Discuțiile vor viza și informarea reprezentanților administrației publice locale cu privire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, inclusiv asupra stadiului în care s-a ajuns cu elaborarea Concept Note-ului regional. Acest document de planificare a ajuns în stadiu final de elaborare și participanții vor discuta asupra variantei de lucru a Documentului Cadru pentru Strategia de Cercetare și Inovare Regională pentru Specializare Inteligentă, precum și despre constituirea Consorțiului Regional de Inovare, care va avea loc în luna decembrie 2016, pentru pregătirea implementării cu succes Axei prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic din cadrul POR 2014-2020.
Alte puncte de pe Ordinea de zi a ședinței de marți de la Sibiu aduc în atenția membrilor CDR Centru îl reprezintă propunerile de aprobare a proiectelor de hotărâre privind aprobarea Bugetului multianual de venituri şi cheltuieli al ADR Centru pentru perioada 2017-2019, pentru aprobarea Contractului Colectiv de Muncă încheiat între ADR Centru și Sindicatul Centru, precum și cel referitor la aprobarea participării ADR Centru ca partener în proiectul InnoCap Transylvania – ”Servicii pentru consolidarea capacității de management al inovării a IMM-urilor din macro-regiunea 1 din România”. Ținând cont de faptul că, recent, a fost analizată și pregătirea regională în domeniul accesării de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, în cadrul ședinței de la Sibiu participanților le va fi prezentat MasterPlanului General de Transport (MPGT) al României, varianta finală aprobată prin Hotărâre de Guvern în septembrie 2016. Reamintim că, în cursul acestei luni, la Șugaș Băi (Covasna) a avut loc o întâlnire a președinților Consiliilor Județene din regiune, în cadrul căreia s-a discutat despre pregătirea de proiecte pentru investiții în infrastructura rutieră regională, ținând cont de impor-tanța dezvoltării acestei componente la nivel regional. Corelarea acestor proiecte se va face conform preve-derilor MPGT, document conform căruia, în următorii ani, Regiunea Centru va beneficia de cea mai bună conectivitate cu celelalte regiuni europene.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.