Victimele din accidente comemorate printr-o acțiune cu impact emoțional la Sibiu

0 1.821

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, prin Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, rutieri vor amplasa, pe platformă, un autoturism avariat într-un accident rutier pe DN 14, în afara localității Șeica Mare.

În afara localității Șeica Mare, polițiștii rutieri vor amplasa, pe platformă, un autoturism avariat într-un accident rutier. Scopul acestei acțiuni este de a-i sensibiliza pe conducătorii auto cu privire la respectarea regulilor de circulație, în general și conștientizării riscurilor la care se expun în cazul nerespectării acestora.
Pe lângă mesajele cu caracter preventiv adresate șoferilor, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor oferi copiilor aflați în autoturismele oprite în trafic ursuleți „polițiști”. Această acțiune are un dublu scop, acela de a verifica respectarea normelor rutiere de către conducătorii auto a regulilor referitoare la folosirea mijloacelor de retenție pentru copii și de a le adresa recomandări cu caracter preventiv în scopul prevenirii accidentelor rutiere.
La iniţiativa Road Peace (organizaţie caritabilă din Marea Britanie ce acordă asistenţă victimelor accidentelor rutiere), prin Rezoluţia privind ameliorarea siguranţei rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, pentru a semnala faptul că acest fenomen a devenit îngrijorător.
În această zi, guvernele, ONG-urile şi alte instituţii ale statului din ţările lumii sunt chemate să promoveze atenţia în trafic prin activităţi care au drept scop sensibilizarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la respectarea normelor rutiere în circulaţia pe drumurile publice, conştientizarea impactului social şi al costurilor pe care le presupun accidentele rutiere, a riscurilor la care sunt expuşi conducătorii tineri şi promovarea acţiunilor legate de factori cheie, inclusiv conducerea sub influenţa alcoolului, depăşirea vitezei legale impuse pe un anumit sector de drum public, depăşirea neregulamentară sau neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor care au acest drept, nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi căştile de protecţie s.a.m.d.

foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...