S-a dat startul autostrăzii Sibiu – Pitești. Ion Ariton: ”Am pus în programul meu electoral acest obiectiv și-l voi urmări așa cum am făcut și cu centura Sibiului” (P.E.)

3 2.759

Termenul de finalizare al autostrăzii Sibiu – Pitești, 2021, poate fi atins, susține senatorul ALDE, Ion Ariton.

”Este fezabil să se realizeze autostrada în acest termen. Este nevoie doar de seriozitate, iar constructorii trebuie să fie lăsați să muncească. Traseul nu este greșit, este cel normal. Orice guvern care va veni după decembrie 2016 nu mai poate schimba acest proiect. Lucrările se vor face pe tronsoane și trebuie doar urmărite stadiile fizice ale lucrării, pentru a se menține tempoul pentru anul 2021, ca termen de finalizare”, a declarat Ion Ariton.
Candidatul ALDE Sibiu la Camera Deputaților a făcut o paralelă între cum s-au desfășurat lucrările la centura ocolitoare a Sibiului și ce se poate întâmpla acum la autostrada Sibiu – Pitești. ”Am pus în programul meu electoral acest obiectiv și-l voi urmări așa cum am făcut și cu centura ocolitoare a Sibiului. Atunci lucrările erau începute, dar blocate de o bună perioadă de timp. Acest proiect nu trebuie să iasă din termenele de execuție, este extrem de important faptul că finanțarea a fost aprobată de Comisia Europeană. Așa cum a fost în cazul centurii ocolitoare, am reușit să prind în buget finanțarea pentru încheierea lucrărilor și lucrarea s-a încheiat în cele din urmă. Trebuie urmărite lucrările pe fiecare etapă”, a mai spus senatorul ALDE.ion-ariton-2
În total, autostrada va avea 123 de kilometri, iar lucrările vor fi împărțite în cinci tronsoane. În zona Poiana va fi construit un tunel de 1,7 kilometri, în zona Curtea de Argeş un tunel de 1,3 kilometri, iar în Lazaret un tunel de 1.1 kilometri, urmat imediat de un alt tunel de 300 de metri. Primele tronsoane în care urmează să înceapă lucrările sunt cele din capetele de autostradă, dinspre Sibiu şi Pitești. Lucrările sunt programate să înceapă în prima jumătate a lui 2018.
Ion Ariton este primul candidat pe lista ALDE Sibiu la alegerile din 11 decembrie, pentru Camera Deputaților.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

3 Comentarii
 1. Nelutu scrie

  VOI VOTA ALDE, voi vota proiectele dumneavostra. Cei care au fost langa dumneavostra si cei care v-au urmarit proiectele REALIZATE, (pentru ca asta este diferenta intre dumneavostra si ceilalti) va vor vota.

 2. sas scrie

  dui-te ma dreacu de labar

  1. ... scrie

   Ba du-te tu! Daca nu era el nu aveam centura nici acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.