Film de excepție la Pavilionul din Muzeul în Aer Liber de la Sibiu

0 488

Săptămâna aceasta la Muzeul ASTRA ajunge una dintre cele mai importante producții cinematografice din istoria României. Este vorba despre filmul ”Nunta de piatră” regizat de Mircea Veroiu şi Dan Piţa.

Filmul va fi proiectat vineri de la ora 17, în sala Auditorium din cadrul Pavilionului Muzeal Multicultural, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. ”Nunta de piatră” este o producţie românească din anul 1973. Filmul reprezintă debutul în lung metraj al cuplului regizoral Mircea Veroiu şi Dan Piţa. Pelicula este compusă, de fapt, din două mediu-metraje, inspirate de proza lui Ion Agârbiceanu. Acţiunea este plasată în zona auriferă a Ţării Moţilor de la începutul secolului al XX-lea.
Temă de discuţie propusă la finalul filmului este: reflectarea lumii rurale în cinematografia românească si est europeană a anilor ’60-’70. Acțiunea face parte din proiectul ART CINE CLUB, proiect cultural propus de Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Asociaţia Martinus şi Universitatea ”Lucian Blaga”. Proiectul constă în vizionări de filme artistice şi documentare non lineare, însoţite de prezentări. Aceste prezentări vor fi făcute la începutul proiecţilor de către muzeografii C.N.M. ASTRA, iar la finalul filmului sunt programate o serie de dezbateri cu publicul prezent.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.