castro

Fidel Castro, fostul preşedinte al Cubei, a murit la vârsta de 90 de ani. Viaţa lui, însă, putea să se sfârşească mult mai devreme. Potrivit agenţiei Reuters, citată de The Independent, de-a lungul anilor au existat mai multe încercări de asasinare a liderului cubanez, cele mai multe dintre ele venind chiar din partea CIA şi fiind de-a dreptul bizare.

Potrivit Reuters, au existat pest 600 de încercări de asasinare la adresa lui Fidel Castro, foarte multe dintre ele fiind puse la cale de CIA. Dacă aceste încercări ar fi reuşit, viaţa fostului preşedinte cubanez ar fi fost de mult timp încheiată, informează Gândul, citat de mediafax.ro.
Între toate aceste planuri de ucidere a lui Castro, s-au remarcat unele de-a dreptul bizare.Una dintre încercări a fost aceea de a pune toxine într-una dintre ţigările cu care se fotografia, de obicei, fostul lider cubanez. 2. O altă idee a fost aceea de a face să îi cadă părul din barbă, astfel încât să i se distrugă popularitatea.
Documente din timpul mandatului lui Bill Clinton sugerează că unul dintre planuri a fost ascunderea de exploziv într-o vietate acvatică, idee generată din faptul că Fidel Castro adora să facă scufundări.
O altă încercare a fost aceea de contaminare chimică a costumului de scufundări al lui El Comandante, fapt care urma să îi provoace acestuia o boală de piele.
O coincidenţă ciudată a făcut ca, în ziua în care a fost asasinat John F Kennedy, CIA să dea o seringă camuflată într-un stilou unuia dintre cei care trebuia să îl omoare pe Castro.
O fostă iubită a lui Fidel Castro a fost şi ea implicată de CIA într-o încercare de asasinare a liderului cubanez, dar pastilele pe care trebuia să i le dea acestuia s-au topit în cutia de cremă în care le ţinea ascunse.
Un alt plan a fost acela de a pune bacterii otrăvitoare pe şerveţelele pe care le folosea El Comandante, în ceaiul sau în ceaşca lui cu cafea. Toate acestea au dat greş pentru că nu au reuşit să dezvolte otrăvuri care să se dezintegreze în apă.
În 2000, în timpul unui discurs al lui Castro în Panama, sub podiumul pe care stătea acesta au fost ascunse 90kg de explozibil. Planul a fost dejucat de forţele de securitate.
Alte modalităţi mai puţin complexe au inclus persoane care să-l împuşte pe Castro, dar şi implicarea mafiei.
Există şi teorii ale conspiraţiei care spun că Fidel Castro ar fi mort, de fapt, ce câţiva ani şi că în apariţiile sale publice recente ar fi apărut bărbaţi care seamănă cu el. Alte astfel de teorii susţin că Fidel Castro ar fi, de fapt, o creaţie a CIA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu