ŞTIREA ZILEI – Turneul final al Cupei Romaniei și All Star Game 2017 se joacă la Sibiu. CSU a picat cu Clujul în Cupă

1.491

Cele mai bune 8 echipe de baschet din țară, calificate după prima fază a Cupei României la baschet masculin, și cei mai buni baschetbaliștii ai Ligii Naționale, își dau întâlnire la Sibiu, în luna februarie 2017.

Echipei sibiene i-a fost atribuit astăzi dreptul de a organiza turneul Final 8, dar și evenimentul de gală al baschetului românesc, All Star Game. Luni la sediul Federației Române de Baschet, a avut loc licitatia de atribuire a turneului final al Cupei României, dar și All Star Game-ului, în urma căreia, BC CSU Sibiu a fost desemnată organizatoare a celor două evenimente de amploare pentru baschetul românesc.
”Ne-am dorit extrem de mult să reușim să organizăm aceste două evenimente importante la Sibiu și mă bucur nespus de mult că vom avea ocazia să le oferim sibienilor, dar și iubitorilor acestui sport din întreaga țară țări, un spectacol baschetbalistic de excepție. Va fi ocazia cea mai bună de a demonstra, încă o dată, că la Sibiu baschetul este un sport cu tradiție, extrem de iubit și care are foarte mulți adepți. Orașul nostru a demonstrat că are infrastructura necesară pentru evenimente culturale, iar acum avem șansa de a-i pune în valoare latura sportivă, prin baschet-sportul care s-a născut în urmă cu 45 de ani ala Sibiu și care nu a murit niciodată. După ediția de anul trecut a Final Four-ului organizat la un înalt nivel la Oradea, vom face totul pentru ca Final 8-ul și All Star Game-ul din acest sezon să fie o adevărată  o sărbătoare a baschetului românesc”, a spus Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu.
Comparativ cu anii precedenți, în sezonul actual, Cupei României se desfășoară într-un nou format, cele patru reprezentante ale baschetului masculin românesc din Cupele Europene, respectiv CSM CSU Oradea, U-BT Cluj Napoca, Steaua CSM Eximbank, BC Mureș Tg. Mureș, fiind direct calificate în turneul final. Celelelate 4 echipe au avut de trecut  prima fază eliminatorie. Din cauza retragerii echipei CSM Ploiesti, adversara stabilită la tragerea la sorți, Phoenix Galați, s-a calificat automat, iar BC CSU Sibiu, SCM U Craiova și BC SCM Timișoara, s-au calificat în Final 8 după victoriile obținute în prima fază a competiției.

Jucăm cu „U” în sferturi
Turneul FINAL 8 al Cupei Româiei, se va derula la Sibiu, între 14 și 17 februarie 2017, în sistem eliminatoriu: sferturi de finală, semifinale, finală.
În urma tragerii la sorți duelurile din Cupa României vor arăta astfel:
Sferturi de finală: 14.02.2017
Steaua CSM Eximbank – SCM U Craiova

BC CSU Sibiu – U-BT Cluj Napoca

Sferturi de finală: 15.02.2017
BC Mureș Tg. Mureș-Phoenix Galați

BC SCM Timișoara-CSM CSU Oradea
All Star Game imediat după cupă
All Star Game-ul va avea loc sâmbătă, 18 februarie 2017. Sibiul a mai organizat turneul final al Cupei României în 2008, iar precedentele ediții au avut loc la Oradea în 2016 și Pitești în 2015. Informații legate de bilete și tot ce trebuie să știți pentru a participa la meciurile care vor avea loc în Sala Transilvania vor fi furnizate în timp util, îndată ce vor fi stabilite.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi