Trei incendii puternice în Avrig, Ațel și municipiul Sibiu. Turiști rătăciți găsiți în apropiere de Sibiel

3.206

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a trei incendii și căutarea unor turiști rătăciți.

Sâmbătă, 26.11.2016, la ora 03.50, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Avrig şi SVSU Avrig au intervenit în oraşul Avrig, str. Câmpşor, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Incendiul a cuprins depozitul de furaje, pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp, peste 30 de tone de lucernă şi fân şi 2 mc scândură de brad. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a constituit-o fumatul în locuri nepermise.
Tot sâmbătă, 26.11.2016, la ora 19.33, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Mediaş, împreună cu S.V.S.U. Aţel au intervenit în comuna Aţel, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul cuprinsese acoperişul casei, în întregime, și se extinsese la acoperișul unei anexe învecinate. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă, reușind, în scurt timp, să localizeze incendiul, care a cuprins acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier, electrocasnice și  acoperişul anexei gospodăreşti din vecinătate, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp. După aproximativ o oră și jumătate de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a constituit-o jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzire.
Duminică, 27.11.2016, la ora 17.07, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului  Sibiu a intervenit în municipiul Sibiu, str. Mirăslău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică dezafectată. Încendiul a cuprins aproximativ 200 kg deşeuri menajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a constituit-o focul folosit în spații deschise fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
Tot în cursul zilei de duminică, 27.11.2016, la ora 17.50 un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Sălişte a intervenit în zona Poiana Greş din Sibiel, pentru căutarea a patru turişti rătăciţi. Turiştii au fost găsiţi de către pompieri la aproximativ 7 km de Mânăstirea Sibiel și conduși în localitatea Sibiel, acolo unde erau cazați.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi