fbpx

Regele romilor este dator vândut la bănci. Declarația de avere a lui Dorin Cioabă

8.445

Chiar dacă se mândrește cu o vilă somptoasă în cartierul Turnișor, câteva mașini de lux și multe salbe de aur, în acte Dorin Cioabă nu e deloc bogat și are și o datorie de 150.000 de euro la bancă.

Dorin Cioaba, regele international al rromilor, a incercat in 2012 sa devina consilier judetean in Sibiu, pentru a lupta cu sanse mai bune pentru drepturile minoritatii pe care o reprezinta, anunta stirilekanald.ro. Chiar daca nu a ajuns consilier, Cioaba a reusit in ultimii ani sa ii reprezinte pe rromii deportati de Germania nazista in Transnistria, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. La acel moment, Cioaba si-a completat si declaratia de avere, care nu este atat de spectaculoasa precum sugereaza titulatura de rege. Conform documentului, Cioaba detine doua terenuri in Sibiu, unul de 600 de metri patrati, celalalt de 800 metri patrati, dar si o casa, tot in Sibiu, cu suprafata de 300 de metri patrati
Regele rromilor nu avea bani in conturi si nici bunuri sub forma de metale pretioase, desi cei din etnia sa se mandresc cu podoabele pe care le poarta. In schimb, Cioaba avea o datorie de 150.000 de euro la o banca. La rubrica de venituri, Cioaba a completat suma de 25.000 de lei (2.083 de lei pe luna), suma incasata in calitate de consilier juridic al unei firme. Anul trecut, Cioaba a luat pozitie cand Fiscul si-a declarat intentia de a lua la verificat averile nejustificate ale manelistilor, majoritatea fiind rromi. „Tinem cont ca romii intotdeauna au avult salbele pe care le mostenesc din generatie in generatie si ori de cate ori le-a fost rau sau au vrut sa-si mareasca casa sau sa-si cumpere un teren, au vandut aceste monede si au procurat acesti bani. Si atunci nu putem sa-i invinuim ca au facut niste bani acum prin frauda”, a declarat Dorin Cioaba.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.