Mesajul primarului Sibiului, Astrid Fodor, cu ocazia Zilei Naționale a României

1.257

Ziua Națională ne oferă în fiecare an prilejul să ne manifestăm mândria de a aparține României, cu istoria, prezentul și potențialul său pentru viitor.

Primul gând se îndreaptă cu recunoștință către cei care au făcut posibilă unirea României. Comemorăm cu adânc respect toți eroii neamului care au înfăptuit România de astăzi – democratică și independentă.
Dar Ziua Națională este și un moment de bucurie pe care aș vrea să îl vedem pe fețele tuturor românilor. Trebuie să fie un prilej de mândrie, care să nască o puternică emoție pozitivă pentru a ne motiva pe fiecare dintre noi să ieșim din logica propriei persoane și să ne gândim la o bunăstare mai largă, a comunității și a poporului de care aparținem. Îmi doresc să văd în fiecare dintre noi aprecierea sinceră pentru o țară care, în ciuda tuturor obstacolelor, dificultăților și lucrurilor care mai sunt încă de făcut, ne este patrie.
România este a noastră, a românilor și deci bunul său mers nu depinde numai de cei care o conduc vremelnic, ci și de fiecare dintre noi. Modul în care ne educăm copiii, seriozitatea cu care ne facem datoria la locul de muncă, faptul că decidem să ne implicăm activ în cadrul comunității de care aparținem – toate acestea contribuie la România de astăzi și de mâine. De noi depinde ca țara să se dezvolte și să funcționeze mai bine în folosul cetățenilor săi.
La mulți ani, românilor și României!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi