VIDEO – Trenul Regal sosește astăzi în Gara Sibiu. Când poți să îl vizitezi

7.521

Trenul regal circulă astăzi, 1 decembrie pe traseul Sinaia-Bușteni-Predeal-Brașov-Codlea-Făgăraș-Avrig-Sibiu. Trenul va putea fi vizitat atât în gara din Avrig cât și în cea din Sibiu. În capitala județului este deschis pentru public între orele 17.00 – 18.30.

Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, vor lua parte la călătoria anuală a Trenului Regal de 1 Decembrie, pornind de la Gara Sinaia până la Gara Sibiu. Călătoria a început în ziua de 30 noiembrie şi se va încheia pe 1 Decembrie.
Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României și promulgării Constituției din 1866. În Trenul Regal vor fi prezente Familiile Regale ale Belgiei și Bulgariei. Invitații de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita ai bulgarilor, precum și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.
În tren vor fi invitați elevi olimpici, profesori, personalități ale societății civile, autorități locale ale comunităților vizitate și jurnaliști.

Opriri la Avrig și Sibiu
Trenul Regal ajunge în Gara din Avrig, la ora 15.23. Trenul se va opri timp de 26 de minute. Accesul publicului și al presei este liber. Cu ocazia opririi la Gara din Avrig, Familia Regală va vizita, în holul gării, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a Gării din Avrig şi deschiderea festivă a lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.
Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2016, va fi în Gara din Sibiu, la ora 16.35. Accesul publicului și al presei este liber. De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara din Sibiu, în aceeași zi, între orele 17.00 – 18.30. Toți cei care vor dori să întâmpine Familia Regală și să vadă Trenul Regal în gara orașului lor sunt bineveniți. Familia Regală va lua parte, în seara de 1 decembrie, la concertul dedicat Zilei Naţionale, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu. În cursul vizitei în municipiul Sibiu, Familia Regală se va întâlni cu reprezentanții autorității locale şi ai clerului, cu oameni de cultură și artă, precum și cu alți reprezentanți ai comunității sibiene.

Trenul regal oprește la Avrig și Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi