fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Controale ITM la unitățile care produc curent electric în județul Sibiu. S-au dat și amenzi

701

Au fost controlate 10 unităţi de producţie a energiei electrice şi o unitate de transport şi distribuţie a energiei electrice, cu un număr total de 289 de angajaţi, fiind constatate 14 neconformităţi.

Pe parcursul anului  2016 s-a desfăşurat, la iniţiativa Inspecţiei Muncii o acţiune de verificare a  respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere şi distribuţie energie electrică. Obiectivul acestei campanii a urmărit verificarea cu prioritate a angajatorilor din domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice care desfăşoară activităţi precum: lucrări de mentenanță în unitățile de producție a energiei electrice; servirea operativă a unităților de producție și distribuție a energiei electrice; lucrări în instalațiile electrice aflate în exploatare, cu scoaterea de sub tensiune; lucrări în instalațiile electrice aflate în exploatare, fără scoaterea de sub tensiune; lucrări la înălțime la liniile electrice aeriene; lucrări în cazul deranjamentelor și avariilor din instalațiile electrice; lucrări în staţii electrice, posturi de transformare, puncte de alimentare, etc.
Prima etapă a acestei acţiuni s-a derulat în lunile aprilie-mai şi a constat în informarea partenerilor sociali din judeţ, cu activitate în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice, privind modul de desfăşurare  a acţiunii şi tematica abordată. În acest sens, în data de 19.04.2016, a fost organizată o şedinţă de conştientizare privind elementele de desfăşurare a acţiunii, la care au participat reprezentanţi de la 21 de unităţi de profil din judeţul Sibiu.hidro

Zece unități de producție controlate
A doua etapa a constat în  verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale şi s-a desfăşurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Au fost controlate 10 unităţi de producţie a energiei electrice şi o unitate de transport şi distribuţie a energiei electrice, cu un număr total de 289 de angajaţi, fiind constatate 14 neconformităţi, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene concrete de realizare. Au fost sancționate 7 unităţi, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenţionale de tip avertisment. Controalele efectuate în cadrul acestei acţiuni au evidenţiat, în principal, deficienţe privind lucrările  de mentenanţă din cadrul parcurilor fotovoltaice precum şi măsurile de prim ajutor. Au fost de asemenea identificate neconformităţi privind semnalizarea de securitate la locurile de muncă şi componenţa truselor sanitare de prim ajutor.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...