Controale ITM la unitățile care produc curent electric în județul Sibiu. S-au dat și amenzi

0 712

Au fost controlate 10 unităţi de producţie a energiei electrice şi o unitate de transport şi distribuţie a energiei electrice, cu un număr total de 289 de angajaţi, fiind constatate 14 neconformităţi.

Pe parcursul anului  2016 s-a desfăşurat, la iniţiativa Inspecţiei Muncii o acţiune de verificare a  respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere şi distribuţie energie electrică. Obiectivul acestei campanii a urmărit verificarea cu prioritate a angajatorilor din domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice care desfăşoară activităţi precum: lucrări de mentenanță în unitățile de producție a energiei electrice; servirea operativă a unităților de producție și distribuție a energiei electrice; lucrări în instalațiile electrice aflate în exploatare, cu scoaterea de sub tensiune; lucrări în instalațiile electrice aflate în exploatare, fără scoaterea de sub tensiune; lucrări la înălțime la liniile electrice aeriene; lucrări în cazul deranjamentelor și avariilor din instalațiile electrice; lucrări în staţii electrice, posturi de transformare, puncte de alimentare, etc.
Prima etapă a acestei acţiuni s-a derulat în lunile aprilie-mai şi a constat în informarea partenerilor sociali din judeţ, cu activitate în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice, privind modul de desfăşurare  a acţiunii şi tematica abordată. În acest sens, în data de 19.04.2016, a fost organizată o şedinţă de conştientizare privind elementele de desfăşurare a acţiunii, la care au participat reprezentanţi de la 21 de unităţi de profil din judeţul Sibiu.hidro

Zece unități de producție controlate
A doua etapa a constat în  verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale şi s-a desfăşurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Au fost controlate 10 unităţi de producţie a energiei electrice şi o unitate de transport şi distribuţie a energiei electrice, cu un număr total de 289 de angajaţi, fiind constatate 14 neconformităţi, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene concrete de realizare. Au fost sancționate 7 unităţi, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenţionale de tip avertisment. Controalele efectuate în cadrul acestei acţiuni au evidenţiat, în principal, deficienţe privind lucrările  de mentenanţă din cadrul parcurilor fotovoltaice precum şi măsurile de prim ajutor. Au fost de asemenea identificate neconformităţi privind semnalizarea de securitate la locurile de muncă şi componenţa truselor sanitare de prim ajutor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...