Ora de Sibiu
Știri in direct

Wizz Air, cifre impresionante în 2016 în România. Maghiarii spun că Sibiul este cel mai important reper al anului

6.653

Cea mai importantă companie low cost care operează zboruri din și spre Sibiu, spune că a transportat peste 4 milioane de pasageri în primele nouă luni ale lui 2016. Wizz Air consideră deschiderea bazei din Sibiu ca fiind printre cele mai importante repere din acest an.

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieţei transportului aerian de pasageri din România, a transportat peste 4 milioane de pasageri la nivel naţional în primele trei trimestre ale acestui an, o creştere de peste 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunță news.ro. Wizz Air estimează că va ajunge la o cotă de piaţă în România de 30,2% pentru întregul an 2016, în creştere cu 1,1% faţă de 2015. Compania are în prezent zboruri pe 129 de rute, spre 19 ţări, inclusiv pe o rută internă, între Bucureşti şi Cluj, şi operează pe 10 aeroporturi din România. În acest an, compania a deschis două noi baze, în Iaşi şi Sibiu.
”Cele mai importante repere ale anului 2016, în România, au fost deschiderea a două noi baze în Iaşi şi Sibiu, şi adăugarea a două noi aeroporturi, Suceava şi Satu Mare, reţelei Wizz. Wizz îşi va extinde reţeaua până la finalul anului 2016 cu 20 de aeronave, inclusiv patru noi aeronave ultra-uşoare Airbus A321 cu 230 de locuri”, se arată în răspunsul trimis de companie, la solicitarea News.ro.
Wizz Air a transportat 2,422 milioane de pasageri în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu peste 10% faţă de perioada echivalentă din 2015. Pe piaţa din România, principalii concurenţi ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair şi Lufthansa. Compania de stat Tarom a transportat 1,898 milioane pasageri în primele nouă luni ale acestui an, cu 3,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a transportat 1,829 milioane pasageri.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
kdeco.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...