Cioloș către Gâdea la Antena 3: ”Au fost mai multe situaţii în care s-au spus neadevăruri legate de mine, ca prim-ministru, şi de Guvernul meu”

0 2.001

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, marţi seară, la Antena 3, că declaraţiile făcute la Grupul pentru Dialog Social, legate de prezenţa sa la acest post de televiziune, se refereau la minciunile despre el şi Guvern difuzate la acest post de televiziune, şi în niciun caz la telespectatorii Antena 3.

Dacian Cioloş a afirmat că aprecierile sale despre Antena 3 nu au vizat publicul acestui post de ştiri, anunță news.ro. „Nu a fost niciun moment referirea la telespectatorii dumneavoastră, faţă de care am repect. Din acest motiv am fost şi sunt aici. Dincolo de asta, trebuie să recunoaştem că au fost mai multe situaţii în care s-au spus neadevăruri legate de mine, ca prim-ministru, şi de Guvernul meu. S-au spus minciuni pe care nu am avut prilejul să le corectam. La asta m-am referit”, a declarat premierul.
Cioloş a enumerat o serie de ştiri difuzate de către postul de televiziune care ar fi ”minciuni vizavi de ceea ce noi am făcut”. „Uitaţi, «cutremur de la Cioloş, noi tăieri de salarii.» Când am tăiat salarii? (…) «Cioloş vinde Portul Constanţa». Când am vândut vreo bucată din port? «Cioloş taie din banii veteranilor». Nu numai că nu am tăiat, dar am corectat. «Site-ul platformei lui Cioloş, găzduit de Soros»”, a arătat Cioloş.
Premierul a spus că acestea sunt doar câteva exemple şi că afirmaţia a fost făcută în contextul în care a fost întrebat de Gabriel Liiceanu de ce merge la un post de televiziune care spune minciuni.
Cioloş a repetat că afirmaţiile sale nu au vizat telespectatorii Antena 3. ”Îmi menţin afirmaţia că am tot respectul pentru publicul dumneavoastră (…) Dacă vreun telespectator, în măsura în care s-a simţit ofensat, îmi cer scuze pentru că nu viza pe niciunul dintre ei ceea ce am spus acolo”, a mai afirmat Cioloş.
El a mai spus că acceptă criticile cu argumente. ”Din critica constructivă învăţăm, nu e vorba de critică, ci de afirmaţii neadevărate care aruncă o umbră de îndoială asupra unor oameni care încearca să-şi facă treaba”, a mai afirmat premierul.
În prima jumătate de oră din emisiunea de la Antena 3, discuţiile au fost exclusiv legate de declaraţiile făcute de Cioloş despre prezenţa sa la Antena 3, între premier şi Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii, având loc mai multe schimuri tăioase de replici.
Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, într-o dezbatere la Grupul pentru Dialog Social, că a acceptat să participe la o emisiune la Antena 3 pentru a-i informa şi pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere, făcând o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să „cobori în mocirlă” pentru a-ţi face treaba corect.
Afirmaţiile au fost făcute de premier la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social. Moderatorul, scriitorul Gabriel Liiceanu, l-a întrebat pe Cioloş cum poate merge la Antena 3, având în vedere cum i-a tratat acest post de televiziune pe unii dintre miniştrii săi, cum a fost cazul lui Vlad Voiculescu.
„L-am văzut alaltăieri pe domnul ministru al Sănătăţii batjocorit în ultimul hal, tăvălit prin noroi. (…) A fost ceva sinistru. Ăla e locul în care vă duceţi. Pentru Dumnezeu! Aveţi unul dintre miniştri care are ceva angelic în prezenţă şi care a acceptat să stea acolo şi să fie crucificat”, a spus Gabriel Liiceanu.
Premierul a explicat că au fost mai mulţi miniştri ai săi care au participat la emisiuni pentru a putea „contracara minciuni”, iar acest lucru vrea să îl facă şi el, din respect pentru telespectatori.
„Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, pe care nu vreau să îl comentez şi nici nu am toate elementele să judec, se uită la acel post şi se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acest post şi care nu primesc alt gen de informaţie în ce-l priveşte pe domnul ministru sau pe celălalt ministru sau pe mine, decât informaţiile pe care le dau oamenii care se repetă la acest post”, a spus Cioloş.
Prim-ministrul a susţinut că mulţi dintre telespectatorii Antenei 3 nu au acces la punctul său de vedere. „Cred că acei oameni au dreptul să audă şi punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care, dacă îl exprim pe alte canale, nu ajunge la ei sau ajunge foarte puţin”, a afirmat el.
Dacian Cioloş a făcut şi o paralelă cu meseria sa de agronom, spunând că uneori trebuie să „cobori în mocirlă”, dar trebuie să îţi iei şi măsuri de precauţie. „Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea”, a spus Cioloş.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.