accident dn1 miercurea sibiului

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că drumurile naționale din România pe care se petrec cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 și DN7. Tronsonul de DN7 de pe Valea Oltului este cel pe care au loc cele mai multe evenimente rutiere.

Drumurile naţionale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise miercuri de către reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferinţe în care a fost prezentată Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016 – 2020, adoptată acum aproape două luni de către Guvern, anunță news.ro. În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat. Drumul cu cele mai multe accidente din România este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat între Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Cele mai multe accidente de pe DN7 sunt pe Valea Oltului
Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.
Pe lista neagră se află şi DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi Siret. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.
Prin noua strategie naţională care vizează creşterea siguranţei rutiere în perioada 2016-2020, autorităţile mizează pe scăderea cu o treime a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, de la 1.818 în 2014 până la 1.188 în 2020. foto: arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns