Ovidiu-Ioan Sitterli , PSD Sibiu: “Tinerii își vor dori să trăiască în România” (P.E.)

0 465

Ovidiu-Ioan Sitterli, candidat PSD la Camera Deputaților, este de părere că fiecare cetățean al României are dreptul la o viață decentă și că vrea să pună umărul pentru ca tinerii să își dorească în viitor să trăiască în țara  noastră.

-Domnule Ovidiu Sitterli, în această campanie electorală, ați stat de vorbă cu mii de oameni din județul Sibiu. Ce probleme v-au cerut cetățenii să rezolvați?
-În primul rând îmbunătățirea sistemului de sănătate. PSD are deja un program amplu pentru acest domeniu, ale cărui principale măsuri sunt: ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative, construirea (până în 2020) Spitalului Republican „Carol Davila” în București și a 8 spitale regionale (centre de urgență și excelență pentru toate specialitățile medicale), modernizarea spitalelor existente, repornirea producției de vaccinuri și dezvoltarea Institutului Cantacuzino. Proiectul PSD prevede creșteri salariale importante pentru personalul medical: de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident va avea 1.200 de euro brut, un medic specialist gr. V, clinic 2.650 de euro, iar un medic primar gr. V, ATI/urgență 3.600 de euro brut. Impozitul pe salariile medicilor va fi 0%. Salariile asistenților medicali vor avea o creștere de 100%. La acestea se adaugă veniturile din gărzi, sporuri, tichete de vacanță.

-PSD a acordat întotdeauna o atenție specială pensionarilor. Ce abordare aveți acum?
-În programul PSD de guvernare sunt prevăzute mai multe măsuri: creșterea punctului de pensie cu 60% (până în 2020), scăderea impozitului pe pensii la 0% pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei brut/lună și la 10% pentru celelalte și eliminarea contribuțiilor pentru sănătate (CASS va scădea de la 16% la 0%).

-Ce presupune Programul „Garanția pentru Tineret”?
-Acest program cuprinde o serie de facilități menite să acorde tinerilor șansa de a face parte din clasa de mijloc: alocații pentru finalizarea studiilor, programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii, programe de stagii pentru experiență profesională, stimularea antreprenoriatului, program național de locuințe pentru tineri, cu subvenționarea chiriei, creșterea burselor pentru studenți, dezvoltarea sportului de masă și a infrastructurii sportive.

-Care este mesajul dumneavoastră la final de campanie?
-Cred că fiecare cetățean al României are dreptul la o viață decentă, iar noi, politicienii, avem obligația de a face posibilă respectarea acestui drept. Datoria noastră, a parlamentarilor, este să asigurăm cadrul legal în care dezvoltarea întregii societăți să fie garantată. Vrem ca bunicii noștri să se bucure de o existență liniștită, după o viață de muncă, vrem ca părinții să-și poată crește copiii fără a avea grija zilei de mâine, vrem ca tinerii să nu-și mai dorească să plece din România, iar cei care au fost nevoiți să-și părăsească familiile să se poată întoarce acasă. Am convingerea că vom reuși să facem toate aceste lucruri pentru că NOI CREDEM ÎN ROMÂNIA. Candidații PSD sunt profesioniști, responsabili, capabili să reprezinte interesele cetățenilor care îi trimit în Parlament și, mai presus de toate, își iubesc țara și sunt credincioși poporului român.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...