VIDEO – FOTO Centură de sud și sud-est la Sibiu pentru descongestionarea traficului. Costă 20 de milioane de euro

0 1.657

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Sibiului ar însemna realizarea a 31 de proiecte care au menirea de a îmbunătății printre altele și traficul în zonele de ieșire din oraș. Unul din proiecte ar presupune realizarea unei centuri de sud a orașului.

Elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu nu este deloc floare la ureche. Consultantul angajat pentru realizarea acestui Plan – Asocierea SC Metroul SA / SC Traffix GmbH – a realizat 31 de propuneri de proiecte menite să îmbunătățească mobilitatea în Sibiu și conexiunea orașului cu localitățile învecinate. Una dintre propuneri este construirea unei centuri de sud a orașului. Aceasta ar urma să aibă traseul pe DN1 (Cristian) –capăt Zăvoi -Calea Poplacii-str. Ludoș–Calea Dumbrăvii –Şcoala de Câini-Cimitir-Calea Cisnădiei pînă la DN1/ Dedeman și să iasă în zona Mall (Şelimbăr-Promenada). ”Realizarea  tronsonului  sudic  al  centurii  municipiului  Sibiu  va  asigura  o  legătură  directă  între cartierele sudice ale oraşului şi localităţile periurbane sudice precum şi către zona de vest unde  s-au  dezvoltat  diverse  activităţi  economice/industriale  și  sunt  preconizate  a  se dezvolta  și  alte  centre  de  interes  urban.  Această  legătură  va  asigura  o  alternativă  de circulatie secanta pentru locuitorii  zonelor  limitrofe orasului  evitandu-se astfel  patrunderea in zona centrala si aglomerarea acesteia”, se arată în justificarea amenajării acestei centuri.

CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO Reintroducerea tramvaiului în Sibiu. Investiție de peste 71 de milioane de euro pentru 35 de kilometri
Centura ar urma să aibă 4 benzi  de circulație pe 10,6 kilometri și un alt sector cu două benzi pe 1,84 kilometri, dar și două poduri de 0,3 kilometri. Se pare că proiectul se poate finanța de catre CNADNR
Iar bugetul estimativ este de aproximativ 16 milioane euro.autostrada1

Centură și în sud-estul Sibiului
Realizarea  de  conexiuni  rutiere  între  reţeaua  rutieră  a  Municipiului  Sibiu  şi cea a comunei Şelimbăr și Cisnădie, poate fi rezolvată printr-o realizare de noi conexiuni rutiere cu o bandă pe sens şi facilități pentru transport pietonal și pentru biciclete. Mai pe românește ar fi nevoie de o bretea sub forma unui drum de centură în zonă. Lipsa de conectivitate rutieră, peste limita administrativă de la sud, între reţeaua rutieră a Municipiului Sibiu şi cea a comunei Şelimbăr și Cisnadie generează concentrări de trafic pe direcţia nord – sud, pe arterele rutiere DN1/DN7 şi E68 și descurajează deplasările pietonale între cartiere vecine din cele două localităţi. ”Totodată, continua dezvoltarea oraşului precum şi a localităţilor învecinate conduce la un grad  de  mobilitate  crescut  al  locuitorilor  iar  realizarea  acestor  legături  contribuie  la asigurarea  unor  alternative  de  traseu,  adaptate  nevoii  de deplasare  ale  acestora  atât  cu mijloace motorizate cât şi cu mijloace de deplasare nemotorizate”, se mai arată în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Sibiului. Zonele deservite în mod direct sunt reprezentate de arealul de sud-est al Municipiului Sibiu precum şi de Comuna Șelimbăr. Bugetul estimativ este cifrat la 4.523.500 euro.
Pentru a acorda mai mult timp cetățenilor să formuleze opiniile lor cu privire la propunerile de proiecte pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Sibiu, termenul de transmitere în scris a opiniilor și sugestiilor s-a extins până în 30 decembrie 2016.
Consultantul angajat pentru realizarea Planului așteaptă aceste sugestii în scris pe adresa de email contactmobilitate@sibiu.ro sau pe adresa Primăriei Sibiu, strada Samuel Brukenthal, nr. 2, Sibiu. Urmăriți mai jos imagini de la dezbaterile avute loc joi la Teatrul Gong.
Iată mai jos lista cu aceste propuneri: [pdf-embedder url=”https://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2016/12/lista.pdf”]
Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.