fbpx

VIDEO – Drama unei familii din Sibiu. Plimbați cu bebelușul de la un spital la altul pentru un diagnostic corect

2.315

O tânără din Sibiu este în pragul disperării. Femeia a adus pe lume un bebeluș în urmă cu aproximativ șapte luni, dar pentru că acesta suferă de o boală genetică rară a trebuit să facă zeci de vizite la medic.

Cazul unui bebeluş care suferă de o boală genetică rară scoate în evidenţă slăbiciunile sistemului de sănătate din România. A fost nevoie de zeci de vizite la doctori şi spitale din trei oraşe pentru un diagnostic corect. Doar că acesta a venit cu preţul contractării a două infecţii nosocomiale. Iar acum viaţa copilului e pusă în pericol de o pneumonie, pe care, iniţial, doctorii au confundat-o cu o răceală uşoară, anunță digi24.ro. Andreea Auner a adus pe lume un băieţel, în urmă cu şapte luni. Femeia, care lucrează la Serviciu de Ambulanţă Sibiu, şi-a dat seama că e ceva în neregulă. Spune că bebeluşul era foarte apatic. A fost la zeci de medici din oraş şi a primit tot atâtea diagnostice diferite. Printre acestea, şi cel de displazie de şold.
”Era hamul ce aducea genunchii la piept… Alt medic a zis: nu îl mai chinui, că nu are nimic. M-am dus la medicul de familie, i-am zis: doi specialiști se bat cap în cap, eu pe cine să cred? A dat din umeri.”, afirmă Andreea Auner, mama copilului.
Când bebeluşul avea deja patru luni, medicii de la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca au stabilit de ce suferă – amiotrofie spinală. Este o afecţiune genetică, o boală degenerativă care afectează neuronii din măduva spinării, cei care coordonează mişcările. Muşchii nu mai sunt solicitaţi şi se atrofiază. Statistica spune că, anual, în România se nasc 20 de copii cu această boală.
Acum o lună, băieţelul a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Sibiu. A fost transferat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, unde analizele au arătat că are două bacterii periculoase: piocianic si klebsiela.
”Copilului i-a ieşit un Pioceanic din secreţia din nas. Doamna doctor a recomandat un antibiotic ce nu se găseşte la noi în ţară. L-am comandat. La noi nu există reactivi să se vadă în laborator dacă e eficient sau nu. I-a ieşit şi o klepsiela.”, a mai spus mama copilului pentru Digi24. Dacă va reuşi să învingă pneumonia, viaţa bebeluşului ar putea să depindă de un tratament experimental care se face în Franţa.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.