Viorel Arcaș, candidat PSD Sibiu: “Vom reduce povara fiscală și vom crește salariile” (P.E.)

0 378

Domnule senator Viorel Arcaș, în această campanie electorală, PSD a pus accentul pe programul său de guvernare și mai puțin pe candidați. De ce?
PSD este singurul partid cu o viziune și un program economic clar pentru România, gândit în folosul românilor. Pentru cetățeni contează eficiența guvernării și creșterea nivelului de trai, iar candidații PSD reprezintă o echipă de profesioniști care va asigura succesul programului de guvernare.

Sunteți de profesie economist. Ce proiecte are PSD pentru mediul de afaceri?
Obiectivul nostru principal este aducerea cât mai multor români în clasa de mijloc, inclusiv a micilor întreprinzători, care sunt sufocați de prea multe taxe. De aceea vom reduce povara fiscală și vom acorda facilități pentru angajatori. Concret, vom reduce accizele și TVA la minimul impus de Uniunea Europeană. Vom introduce programele de ucenicie și de stagiu pentru tinerii absolvenți, care înseamnă câte 500, respectiv 750 de lei pe lună pentru angajator, din partea statului. În perioada 2017 – 2020, vor beneficia de acest program 30.000 de ucenici și 52.000 de stagiari.

Ce creșteri salariale sunt prevăzute în programul PSD?
Salariul minim va crește gradual, în următorii patru ani: la 1.400 de lei – în 2017, 1.510 lei – în 2018, 1.625 – în 2019 și 1.750 în 2020. Salariul mediu brut pe economie va crește cu 40% (de la 2.815 lei, la 3.950 lei în 2020). Totodată, impozitul pe salarii va scădea la 10% (față de 16%, cât este acum) pentru salariile mai mari de 2.000 de lei brut/lună. Pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, precum și pentru salariile medicilor și ale IT-iștilor, impozitul va fi 0%.

Aveți o strategie și pentru investiții?
Cel mai important proiect este înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), care poate salva capitalul privat autohton și poate asigura dezvoltarea României pentru următorii zece ani. FSDI va reuni aproximativ 200 de companii la care statul este acționar. Va aduce peste 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, în doar patru ani și va genera peste 42.000 de locuri de muncă. Principalele investiții prin FSDI vor fi: autostrăzi, spitale, căi ferate rapide, hidrocentrale, sisteme de irigații, centre de cercetare și inovare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...