Adevăratul spirit civic este în sud: Prezență de peste 100 la sută într-o comună din Olt

395

Spiritul civic este mai prezent în sudul țării, unde se inregistrează cele mai mari rate de participare la vot. Astfel, într-o secţie din comuna Coloneşti, prezența la vot a depăşit 100% încă de la ora 16,30, iar la nivelul întregii localităţii alegătorii s-au prezentat la urne în proporţie de peste 64%, potrivit site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC), citat de Agerpress.
Potrivit aceleiaşi surse, în mai multe localităţi din nordul judeţului Olt, respectiv la Sâmbureşti, Coloneşti, Bărăşti şi Tătuleşti prezenţa la vot depăşeste 60%, cea mai mare fiind în comuna Tătuleşti (75,32% la ora 17,00).
La secţia nr. 156 din comuna Coloneşti prezenţa la vot la ora 17,00 a fost de 102,35%, în condiţiile în care din cele 174 persoane care şi-au exercitat dreptul de vot în această secţie, 65 au votat pe liste suplimentare.
Prezenţă de peste 50% la vot se înregistrează la ora 17,00 şi în oraşul Scorniceşti, precum şi în comunele Cungrea, Dobrun, Făgeţelu, Coteana.
În localităţile din nordul judeţului Olt, unde la aceste alegeri parlamentare prezenţa la vot depăşeşte 60%, s-a înregistrat prezenţă mare la urne şi la alte alegeri organizate în ultimii 16 ani, fie locale, parlamentare sau prezidenţiale. Explicaţia dată de autorităţile locale pentru numărul mare de persoane care votează pe liste suplimentare, de ordinul zecilor în fiecare secţie, este că în zonă vin la finalul săptămânii, la rudele apropiate, persoane care domiciliază în judeţul Argeş, unde au locul de muncă.
La ora 17.00, judeţul Olt era pe primul loc la nivel naţional în topul prezenţei la urne, cu 37,27%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.