ALEGERI PARLAMENTARE – Prezența la vot în județul Sibiu la ora 14.00. Cifrele nu sunt rele, dar nici foarte bune

433

Sibienii își exercită și ei dreptul la vot pentru alegerile parlamentare de astăzi. Atfel până la ora 14.00 au votat 65.847 persoane din județul Sibiu.

Aproximativ 65.800 sibieni au votat până la ora 14.00, ceea ce înseamnă că 17.51% din populația cu drept de vot din județul Sibiu a ajuns la urne. La nivel național 3.748.215 români au votat, ceea ce înseamnă că 20,52% din populația cu drept de vot a reușit să voteze. Fruntașe sunt județele Teleorman (25.01 %), Olt (24.91 %) și Dolj (23.21 %).
CITEȘTE ȘI: Primele nereguli sesizate la 112 din Sibiu. Se fac verificări
La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.
Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, iar peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.
Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO Carmen Iohannis a votat. Soția președintelui face un apel către tineri
Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE – Declarații în direct ale principalilor candidați și lideri de partid din Sibiu la ieșirea de la urne
Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.