ALEGERI PARLAMENTARE – Prezența la vot în timp real la Sibiu. Câți sibieni au votat până la ora 12.00

364

Sibienii au ieșit la vot în număr mai mare între 11.00 și 12.00. Astfel până la prânz și-au exprimat votul un număr de 36.645 dintr-un total de 377.426 de persoane cu drept la vot.

Aproximativ 36.700 de sibieni au votat până la ora 12.00, ceea ce înseamnă că 9,71% din populația cu drept de vot a ajuns la urne.
La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.
Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, iar peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.
CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE – Declarații în direct ale principalilor candidați și lideri de partid din Sibiu la ieșirea de la urne
Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO – Președintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean a votat dis de dimineață. Declarații la ieșirea de la urne
Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
CITEȘTE ȘI: VEZI ȘI: VIDEO – FOTO Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a votat. A fost însoțită de candidații Virgil Popa și Diana Pavelescu. Declarații după vot
Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.