ALEGERI PARLAMENTARE – Sibiu pe ultimul loc pe țară la prezența la vot la ora 8.00. INFORMAȚII ÎN TIMP REAL

294

Prezența la urne la alegerile parlamentare era la ora 8.00 puțin peste 1,8 la sută, anunță Biroul Electoral Central. Cea mai mică prezență la vot a fost înregistrată în județul Sibiu, respectiv de 0,79 la sută.

Prezența la urne pe țară, la alegerile parlamentare, a fost, duminică, până la ora 8,00 de 1,8040%, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC). Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 8.00 au votat 194.857 de persoane. Cea mai mare prezenţă în prima oră de la deschiderea urnelor se înregistrează în judeţele Olt, Dâmboviţa, Călăraşi, Teleorman, Gorj, Mehedinţi, cu o prezenţă de peste 1,3% din numărul de alegători, anunță news.ro.

CITEȘTE ȘI: VEZI ȘI: VIDEO – FOTO Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a votat. A fost însoțită de candidații Virgil Popa și Diana Pavelescu. Declarații după vot

Cea mai mică prezenţă la vot este până la ora transmiterii acestei ştiri în judeţul Sibiu, de 0,79%. În municipiul Bucureşti se înregistrează o prezenţă de 0,82%, iar în Diaspora de  0,35%.
VEZI AICI ÎN TIMP REAL INFORMAȚII CU PREZENȚA LA VOT
Secţiile de votare s-au deschis duminică dimineaţa, la ora 07.00, în toată ţara şi în municipiul Bucureşti, peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în stăinătate fiind aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.
CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE – Declarații în direct ale principalilor candidați și lideri de partid din Sibiu la ieșirea de la urne
Secțiile de votare s-au deschis duminică dimineața, iar peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.
Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.
Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Senatului și la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaților. Fiecare alegător își exprimă votul personal, iar exercitarea votului în numele altui alegător este interzisă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.