Mesaj emoționant postat de Dacian Cioloș după alegeri. Premierul are și regrete

0 1.532

Dacian Cioloș a ținut să mulțumească luni după amiază tuturor românilor care au mers duminică la vot. Premierul spune că regretă că nu au mers mai mulți alegători la urne.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a postat, luni, pe Facebook, un mesaj prin care le mulţumeşte românilor care au votat duminică exprimându-şi, totodată, regretul că nu s-a reuşit convingerea unui număr mai mare de alegători să-şi exercite dreptul la vot, anunță news.ro. ”Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit ieri la vot şi, indiferent de opţiunile politice, v-aţi câştigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament şi al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic, pentru ca democraţia noastră să continue să evolueze spre una activă şi participativă”, a scris Dacian Cioloş.El a afirmat că şi-ar fi dorit să mulţumească unui număr mai mare de români pentru faptul că au ieşit la vot. ”Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei”, consideră premierul.
Acesta precizează că respectă opţiunile alegătorilor şi îşi exprimă speranţa că societatea românească va fi nedivizată după alegerile parlamentare. ”Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societăţii. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă”, a conchis Dacian Cioloş.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.