cazan si turcan

Nouă este numărul parlamentarilor care reprezintă județul Sibiul în următorii patru ani în Parlament. Cei mai cunoscuți sunt liderul PNL, Raluca Turcan, senatorul Mircea Cazan și medieșeanul Viorel Arcaș. USL-iștii Dan Barna și Traian Belei merg în premieră în Parlament.

Potrivit partidelor locale, PNL, care a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Sibiu, va avea doi deputaţi şi un senator, iar la redistribuire ar mai putea obţine înca un mandat de parlamentar.
Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care este şi lider al organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, a candidat de pe prima poziţie pentru Camera Deputaţilor, obţinând cel de-al patrulea mandat. PNL Sibiu va mai fi reprezentat în Camera Deputaţilor şi de Nicolae Neagu, titrează news.ro. De asemenea, va mai intra în Parlament actualul deputat Mircea Cazan, fost copreşedinte al PNL Sibiu, care a candidat la Senat, fiind primul pe listă.dan barnaPSD ar urma să aibă trei mandate de parlamentari – un senator şi doi deputaţi. Astfel, Ovidiu Sitterli, politician cu state vechi, s-a aflat la prima candidatură pentru Parlament, ocupând primul loc pe lista PSD Sibiu pentru Camera Deputaţilor. El a fost validat de către conducerea partidului de la Bucureşti în locul fostului lider al PSD Sibiu Ioan Cindrea, a cărui candidatură nu a fost acceptată de Liviu Dragnea. Ovidiu Ioan SitterliCindrea, care a fost preşedinte ales al Consiliului Judeţean Sibiu, a fost demis din funcţie, în urma unei condamnări definitive pentru conflict de interese.

VEZI ȘI: REZULTATE FINALE la alegeri pentru Sibiu. PNL, PSD şi USR vor avea reprezentanţi în Parlament
Sitterli a fost prefect de Sibiu din 2012 până în primăvara acestui an, când a demisionat pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Sibiu, clasându-se pe locul al doilea, după candidatul FDGR, actualul primar Astrid Fodor.Potrivit partidelor politice, la redistribuire, PSD ar mai putea obţine un mandat de senator şi unul de deputat, iar USR un senator şi un deputat. sovaialaDacă mandatele de la redistribuire se confirmă, vor mai intra în Camera Deputaţilor Constantin Şovăială (PNL), Ioan Terea (PSD) şi Dan Barna (USR), iar în Senat ar mai putea intra Viorel Arcaş (PSD) şi Traian Belei (USR).

VEZI ȘI: Raluca Turcan și echipa PNL au câștigat categoric județul Sibiul – Cine sunt viitorii parlamentariŞovăială este fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan terea este director al Direcţiei Silvice Sibiu, iar Dan Barna a fost secretar de stat în Guvernul Cioloş. Viorel ArcasViorel Arcaş este senator în prezent, iar Traian Belei este la prima candidatură.PNL câştigă alegerile parlamentare în judeţul Sibiu, obţinând 39,72% la Camera Deputaţilor şi 40,14% la Senat, urmat la distanţă mare de PSD şi USR, potrivit rezultatelor parţiale oferite de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), după centralizarea a peste 75% din voturi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns