frumoasa si bestia12 resize

DGASPC Sibiu organizează în data de 13.12.2016 începand cu orele 15, în strânsa colaborare cu reprezentanții Teatrului Gong şi ai Organizaţiei E.M.M.A, pentru 100 de copii cu dizabilităţi din comunitatea sibiană, piesa de teatru “Frumoasa şi Bestia”. Aceasta va fi pusă in scenă de actorii Teatrului Gong.

Comunitatea mondială marchează anual, în data de 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, în semn de solidaritate cu acestea.

 

Încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, anul 1981 fiind proclamat de Adunarea Generală a ONU drept an internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, iar perioada 1983-1992 a fost declarată Decadă pentru persoanele cu dizabilităţi.
În 1992 Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze pe data de 3 decembrie Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate.
Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.
Prin aceasta, se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale.
Ziua de 3 decembrie este prilejul prin care fiecare dintre noi se poate implica şi îşi poate afirma sprijinul pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale, iar fiecare zi trebuie să aducă în plus o informaţie din domeniul dizabilităţii, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. Comunitatea are nevoie să cunoască aceste persoane, nevoile şi aptitudinile, serviciile pe care trebuie să le dezvolte.
Ziua reprezintă un prilej şi o şansă, în acelaşi timp, pentru a fi solidari cu cei vulnerabili, pentru a încerca să cunoaştem experienţe, să înţelegem situaţii, să ne asumăm efortul de a construi o viaţă fără bariere şi are ca obiectiv promovarea înţelegerii dizabilităţii şi mobilizarea tuturor pentru asigurarea unei vieţi demne, egale din punct de vedere a drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.
Pentru a marca această zi, DGASPC Sibiu organizează în data de 13.12.2016 începand cu orele 15, în strânsa colaborare cu reprezentanții Teatrului Gong şi ai Organizaţiei E.M.M.A, pentru 100 de copii cu dizabilitati (47 beneficiari CPCD Turnu Rosu, 1 beneficiar CPCD Speranta, 12 beneficiari CPCD Prichindelul, 15 beneficiari CPCD Medias, 3 copii aflaţi in plasament familial,14 copii cu dizabilități din comunitatea sibiană) piesa de teatru “Frumoasa şi Bestia”. Aceasta va fi pusă in scenă de actorii Teatrului Gong.
Mulţumim cu aceasta ocazie tuturor factorilor implicaţi: Consiliului Judeţean Sibiu, Teatrului Gong, dar mai ales Organizaţiei EMMA – sponsorul acestui eveniment.
 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns