15537036 1373432872681500 1523827086 o

Sibiul face parte din Top 10 cele mai atractive city breake-uri din Europa, oferind locaţii nemaipomenite, preţuri atractive, incluzând şi preţurile biletelor de avion ale unor companii low-cost, alături de alte oraşe precum Zagreb, Ljubljana, Memmingen, Poznan,Åre-Östersund, Sarajevo, Baden-Baden, Poprad sau Tromso.

Poprad, Slovacia
Se ia un oraș mic, cu o inima medievală aflat la poalele munților înzăpeziți. După care se adaugă un centru spa în aer liber, având ca ingredient principal distracție pentru toată lumea, fie că e vorba de relaxare în liniște la bazinele cu apa termală sau țipetele copiilor de la toboganele cu apă. Rezultatul este Poprad, aflat în Slovacia.
Centrul istoric, Spišská Sobota, nu este mare, dar arhitectura sa barocă îl plasează ferm într-o zonă veche și centrală a Europei. Pensiunile oferă condiții excepționale pentru cazare și servirea mesei.
Cele mai importante monumente de vizitat sunt ciocolatierul și muzeul istoric, iar cel mai rapid mijloc de transport public spre munții Tatra este pe cabluri, care oferă servicii atât pentru schiori cât și pentru cei care doresc să se bucure de panorame spectaculoase.

poprad slovakia 1

Baden-Baden, Germany
L-au numit bine de două ori? De fapt, dublu titlu este ca să-l distingem de toate celelalte Baden-uri din Europa – numele înseamnă doar „să facă baie”. Cu toate acestea, orașul balnear are venerabilele tradiții de imersiune ale vizitatorilor celebrii variind de la împăratul roman Caracalla, reginei Victoria şi Victoria Beckham.
Orașul rămâne perfect configurat pentru divertisment și este minunat în timpul iernii, cu apele calde pentru relaxarea oaselor reci. Lichtentaler Allee este o panglică minunată de grădini care se întinde peste tot orașul; vizitatorii pot savura apele curative aflate în Trinkhalle, sau pur și simplu se pot scufunda în ele la Băile romano-irlandeze. 5121

Sibiu,România
Sibiul parcă a fost proiectat pentru escapade romantice de iarnă: străzile pietruite, turnuri medievale și un obicei de a depăşi orice aşteptări când vine vorba de iluminaţii festive. Acesta este un oraș potrivit pentru plimbări în care poţi descoperi mereu clădiri medievale, care deseori servesc mâncare și băutură.
Punctul culminant al orașului istoric este Piața Mare, cu ziduri și turnuri de explorat. Podul Minciunilor, construit în 1859, este încă în picioare, în ciuda superstiției că, dacă o minciună este rostită în timpul traversării, se va prăbuși. Un loc bun practicarea sporturilor de iarna, este Păltinișul la 30 km distanță de Sibiu, scrie The Guradian.

Sarajevo, Bosnia
În această lume crudă, Sarajevo este un memento că lucrurile rele se pot transforma în lucruri bune. Acest bastion magnific al integrării multiculturale s-a ridicat din cenuşa asediului din 1992-1996 şi este acum o metropolă înfloritoare și o destinație fascinantă. Străduțele înguste din Baščaršija orașul vechi, sunt ambalate cu cafenele bune și cazare la prețuri rezonabile. Una dintre atracţiile principale, este primăria restaurată din oraș sau Casa Svrzo, un muzeu care aminteşte de atmosfera  secolului al 18-lea din Sarajevo. Mai contemporan și nu mai puțin evocator, este Muzeul tunelului, o secțiune a pasajului care a păstrat orașul viu în zilele întunecate ale războiului. Pentru cină, Cakum-pakum este un fel de  legendă pentru clătitele umplute la un preț bun.5472

Åre-Östersund, Suedia
Bayeux nu este singurul loc pentru tapiserii vechi de 900 de ani; tapiseriile Överhogdal, acum adăpostite în orașul suedez nordic Ostersund, au fost descoperite într-o biserică acum un secol. Aceste ţesuturi nordice la Museul Jamtli, relevă, în detaliu extraordinar, o lume care abia începea să adopte creștinismul. Nu că Östersund este lipsit de atracții moderne: oraşul are, de asemenea, galerii de artă contemporană, și centrul de schi, Åre, care se află în apropiere. În cazul în care nu mergeţi la schiat, există o mulțime de activități de familie în Winter Park: sesiuni de sculptură în gheață, patinaj sau săniuș. Pentru gustări și prăjituri, aveţi la dispoziţie brutăriile din Wedemarks sau Törners, atât în micul centru pietonal, pentru mese complexe, aveţi la dispoziţie Fäviken, unul dintre cele mai mari restaurante din lume, care se află la 50 de mile distanță, adânc în sălbăticie. Aici bucătarul Magnus Nilsson a transformat bucătăria rustic scandinavă într-o poveste de succes.3769

Poznan, Poland
Făcut bucăți în al doilea război mondial, dar reconstruit și întinerit, Poznan este un oraș studențesc energic, cu baruri și cafenele mari pentru zilele de iarnă reci. Inima oraşului este Stary Rynek, o piață veche, înconjurată de case colorate. Cele mai bune cafenele sunt la o scurtă plimbare de strada principală turistică.
Cei cu un buget redus ar putea doar să meargă în cofetării: Poznan face multe prăjituri speciale, cea mai faimoasă fiind croissante-ul St Martin. Rămânem la tema patiserii, primăria, care datează din secolul al 13-lea arată ca un tort de nuntă încrucișat cu un far. Astăzi, clădirea este un muzeu, iar ceasul exterior este marea atracție: în fiecare zi, la prânz, o turmă de capre mecanice apar și simulează o luptă. Vizitatorii de iarnă pot scăpa de frig pentru o vreme în sera tropicală uriașă la grădina botanică a orașului, Wilson Park.5293

Zagreb, Croaţia5400

Tromsø, Norvegia 6000 1

Ljubljana, Slovenia4500

Memmingen, Germania5315

Sursa foto: Eye In The Sky – Facebook

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu