foto maxmoritz sebastian marcovici 6

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 15 decembrie, ora 18:30, spectacolul în limba germană „Max und Moritz” în regia Mirelei Bucur, iar duminică, 18 decembrie, de la ora 11:00, spectacolul în limba română „Hänsel și Gretel” în regia Oanei Leahu.

Finalul acestui an aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu magia poveștilor germane cu păpuși și actori la vedere. Cele două producții care vor încheia programul de spectacole din acest an vor fi prezentate, de asemenea, de la ora 10:00, în timpul săptămânii, în circuit închis, exclusiv pentru grupuri organizate din grădinițe.
Max și Moritz este povestea în versuri a doi băieți insuportabili, obraznici, care și-au pus în cap să se amuze terorizându-i pe cei din jurul lor. Refractari la ordine și disciplină, la cumințenie, ei sunt în permanent război cu toată lumea, cuvântul respect fiind total necunoscut lor. Povestea extrem de inventivă a fost scrisă și ilustrată cu mult umor negru de Wilhelm Busch în 1865. Spectacolul creat de Mirela Bucur povestește cu umor și măiestrie cele șapte pozne ale celor doi năzdrăvani care pun la cale fel de fel de farse cunoscuților lor. Astfel mătușa Bolte rămâne fără găini, croitorul Tap intră la apă și se îmbolnăvește rău de tot de nu-l mai vindecă decât fierul de călcat, cofetarul rămâne fără prăjituri și dascălul Lampel fără pipă, iar unchiul se trezește sub mulțimi de cărăbuși. Mama celor doi îi aleargă, disperată, neștiind cum să le mai vină de hac, însă, în cele din urmă, timpul le pune capac. Spectacolul semnat de Mirela Bucur (regie, concept decoruri și costume) se bucură de o coloană sonoră originală creată de muzicianul Marius Popa, fost-membru al unor trupe românești precum Foișorul de Foc, Spin, Latin Expres, Jukebox sau Popas Band. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Hansel Andrei, Mircea Corcoveanu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Claudia Stühler. Spectacolul de la Sibiu este prezentat în limba germană, are o durată de aproximativ 45 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.
Cei mici pornesc într-o aventură fascinantă spre casa de turtă dulce din pădurea fermecată! Povestea lui Hänsel și a lui Gretel este una dintre cele mai frumoase din literatura universală. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animație concentrează acțiunea și transmite un mesaj despre iubire și curaj. Doi frați sunt puși la încercare atunci când mama vitregă îi alungă de acasă. Solidaritatea și inventivitatea le vor fi de folos pe acest drum al maturizării. „A spune povești este o bucurie! A vedea ochii micilor și marilor spectatori încântați de imaginile scenice și de personajele care prind viață în spectacol este o speranță!”, a declarat Oana Leahu, regizorul spectacolului. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 minute și este recomandat copiilor peste 3 ani. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Claudia Stühler, Angela Páskuy, Daniela Dragomir, Jenő Major, Lucia Barbu și Adrian Prohaska.
Intrarea publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, duminica între orele 10:00 – 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și eventim.ro sau în rețeaua Orange și Librăria Humanitas din Sibiu. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Comentariul meu

Lasă un răspuns