Acțiune de proporții a polițiștilor sibieni în zilele următoare. Șoferii sunt cei vizați

0 849

În perioada 12 – 18 decembrie 2016, Poliţia Română derulează, în sistem integrat, ample acţiuni de prevenire a victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Activităţile se înscriu în  calendarul european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL SEATBELT.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii sibieni au depistat în trafic trei conducători auto aflați sub influența alcoolului, unul dintre cei trei șoferi provocând un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Concentrațiile de alcool în aerul expirat au fost de 0,80, 0,98, respectiv 1,02 mg/l, ceea ce a dus la întocmirea unui dosar penal pe numele fiecăruia dintre șoferi. În plus, în intervalul 5 – 11 decembrie, pe raza județului Sibiu, 13 permise au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce după ce șoferii au fost depistați în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice.
În acest context, în perioada 12 – 18 decembrie, polițiștii sibieni vor înteți controalele în trafic cu scopul primar de conștientizare a conducătorilor auto asupra riscurilor la care se supun și îi expun pe ceilalți participanți la trafic prin conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului.
Acțiunile se vor derula în sistem integrat și vizează atât identificarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului, depistarea persoanelor care săvârșesc infracțiuni la regimul circulației, cât și identificarea persoanelor care săvârșesc alte fapte cu caracter antisocial care pot prejudicia viața sau bunurile cetățenilor, reiese dintr-un comunicat remis către Ora de Sibiu.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...