Ora de Sibiu
Știri in direct

Super spectacol de colinde la Cercul Militar Sibiu

827

Colinde vechi și obiceiuri specifice Transilvaniei, Crișanei și Moldovei aduc atmosfera specifică marii sărbători a Crăciunului şi a Anului Nou la Sibiu, grație Spectacolului extraordinar „Iată, vin colindători!”, care se va desfășura joi, 15 decembrie 2016, ora 18.00, la Cercul Militar din Sibiu.

De ani buni, la Sibiu, Spectacolul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun „Iată, vin colindători!” propune o incursiune în lumea satului tradiţional românesc în miez de iarnă, adresându-se grupurilor de colindători și ansamblurilor folclorice din ţară. La spectacolul din acest an vor participa Grupul tradițional din Curciu, Grupul tradiţional din Sadu, Marcel Părău şi Grupul tradițional din Retiş, Călin Brăteanu și Grupul tradițional „Ceata de la Boroaia” – Suceava, Ansamblul Folcloric „Codrenii Bihorului” – Bihor, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” – Sibiu, Clasa de canto a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță, Adriana Anghel, Mariana Anghel, Alina Pinca, Alina Bîcă, Viorica Telcean, Nelu Albu, Daniel Rosalim, Cristian Pomohaci. Colinde specifice Sibiului – „Acum am văzut lumina”, „În orașul Viflaim”, „Iosif și Maria” – și personajele de poveste, capra, căiuți, Moșul și Baba ale alaiului urătorilor din Bucovina aduc farmecul vremurilor de altădată, când întreg satul îmbrăca portul popular şi nu era casă care să nu primească vestea Naşterii Domnului sau pe cea trecerii într-un nou an. Spectacolul va fi prezentat de Traian Stoiță.
Evenimentul are loc în data de 15 decembrie 2016, ora 18.00, la Cercul Militar Sibiu. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, Mitropolia Ardealului, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu, Cercul Militar Sibiu, partener fiind Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Intrarea se face pe bază de invitaţie, ce se poate procura, gratuit, în limita locurilor disponibile, de la recepţia Cercului Militar Sibiu, în zilele de 13 şi 14 decembrie 2016, între orele 10.00 – 18.00.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...