PSD-ul a pregătit noul Guvern. Cine sunt miniștrii care ar putea face parte din acesta

0 640

Chiar dacă nu sunt siguri sută la sută că vor forma viitorul Guvern al României, cei de la PSD au stabilit deja care sunt viitorii miniștrii. Eugen Teodorovici sau Titus Corlăţean sunt printre numele vehiculate.

Numele mai multor foşti miniştri, printre care Eugen Teodorovici, Titus Corlăţean, Liviu Pop sau Mihnea Costoiu, sunt vehiculate, pe surse, în ceea ce priveşte ocuparea unor portofolii într-un viitor Guvern PSD, anunță mediafax.ro. În legătură cu funcţia de prim-ministru, deşi favorit a fost dat Liviu Dragnea, se pare că mai există un plan „B” în această privinţă, fiind vehiculat numele lui Mihai Fifor. Pentru portofoliul Educaţiei sunt luaţi în calcul: Mihnea Costoiu şi Liviu Pop, în timp ce alte trei nume – Eugen Teodorovici, Marius Nica sau Ana Birchall  ar fi în discuţie pentru Ministerul Fondurilor Europene. 
Pentru portofoliul Finanţelor sau Economiei s-au vehiculat numele lui Mihai Tudose sau al Anei Birchall. În ceea ce priveşte ministerul de Interne sau ministerul Apărării, portofoliile ar putea fi ocupate de Georgian Pop sau Gabriel Vlase. Ministerul Sănătăţii ar putea fi preluat, din partea PSD, de Florian Popa sau Ionel Sinescu, în timp ce pentru portofoliul Externelor a fost vehiculat numele lui Bogdan Aurescu sau Titus Corlăţean. 
Pentru Ministerul Agriculturii s-a discutat despre social-democraţii Paul Stănescu sau Gheorghe Şimon.
Ministerul Muncii ar putea fi preluat de Rovana Plumb, iar ministerul Culturii, de Ionuţ Vulpescu. Situaţia numelor vehiculate pentru portofolii ar putea suferi modificări ca urmare a negocierilor pentru o alianţă de guvernare, purtate de PSD cu ALDE şi, posibil, cu UDMR. 
ALDE îşi doreşte, potrivit unor surse, reprezentare guvernamentală, vizând două portofolii: cel al Agriculturii, pentru Daniel Constantin, şi altul pentru Theodor Meleşcanu, probabil Apărarea. 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunat că va invita partidele la consultări în zilele de miercuri şi joi, după convocarea noului Legislativ.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...