FOTO – PSD și ALDE au semnat protocolul pentru ”Coaliția de Guvernare”. Merg împreună la Iohannis

378

Viitorul Guvern va fi așa cum era preconizat, unul format din PSD și ALDE. Liderii celor două partide au semnal luni protocolul ”Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie”.

PSD şi ALDE au semnat un protocol valabil pentru următorii patru ani sub titulatura ”Coaliţia de Guvernare pentru Dezvoltare şi Democraţie”, cele două fomaţiuni anunţând că vor merge împreună miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni, anunță mediafax.ro. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au semnat luni la Palatul Parlamentului protocolul de constituire al ”Coaliţiei pentru Dezvoltare şi Democraţie”.
Protocolul prevede că PSD şi ALDE se angajează ca cele două partide să propună un candidat unic pentru funcţia de premier, desemnat de comun acord, şi să susţină prin vot în Parlamentul României un guvern de coaliţie condus de acesta, iar echipa guvernamentală să fie formată din miniştri desemnaţi ”proporţional”. De asemenea, toate numirile politice din ministere, agenţii, aparatul de lucru al Guvernului vor fi făcute tot ”proporţional”.  PSD şi ALDE vor alcătui un ”program comun de guvernare” prin armonizarea prevederilor din programele lor electorale, se mai arată în documentul semnat. De asemenea, în protocol se prevede că grupurile parlamentare ale PSD şi ALDE din Senat şi Cameră Deputaţilor vor constitui o majoritate parlamentară.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.