Un maramureșean a dat țepe de aproape 200.000 de lei unor firme din Sibiu, Dolj și Bihor

434

Un tânăr de 30 de ani din Baia Mare a reușit performanța de a da țepe cu un prejudiciu ce depășește 190.000 de lei unor societăți comerciale cu sediile în Sibiu, Bihor și Dolj.

Un bărbat de 30 de ani, originar din Baia Mare, a fost cercetat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Bihor sub acuzaţia că a provocat un prejudiciu de 190.000 de lei prin înşelăciune. Oamenii legii au documentat nu mai puţin de cinci fapte şi au cerut trimiterea în judecată a maramureşeanului. Ancheta polițiștilor bihoreni a stabilit că în perioada iulie – august 2015, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Baia Mare, bărbatul ar fi indus în eroare cinci firme cu sediul în Bihor, Sibiu şi Dolj. Cu fiecare a încheiat contracte de vânzare-cumpărare de bunuri, iar pentru plata acestora ar fi emis patru bilete la ordin și o filă cec. Asta deși știa că în contul bancar al societății nu există suma necesară pentru plată.
Ulterior, maramureşeanul ar fi vândut bunurile şi a păstrat banii. Prejudiciul total cauzat astfel celor cinci firme este de 191.988,4 de lei. ”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Bihor, citați de digi24.ro. foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi