VIDEO FOTO Ambasadorul Rusiei în Turcia împușcat mortal la o expoziție de artă (ATENȚIE IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL)

964

Turcia se află în stare de alertă după ce ambasadorul Rusiei în această țară a fost împușcat mortal în după amiaza zilei de luni. Acesta se afla la o expoziție de artă din Ankara.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a murit într-un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat la o expoziţie de artă din metropola Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, transmite Hurriyet Daily News citat de news.ro. Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la un spital din Turcia, după ce a fost împuşcat de un atacator înarmat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Între timp, autorităţile turce au anunţat neutralizarea atacatorului, transmite Reuters. 
Karlov a fost împuşcat în timp ce ţinea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara. 
Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria. 
Televiziunea NTV a anunţat că alte trei persoane au fost rănite în acelaşi atac armat. 
Presa turcă relatează că atacatorul înarmat a fost neutralizat după intervenţia forţelor speciale, iar salvatorii l-au transportat la spital pe ambasadorul Karlov. 
Se pare că atacatorul a reuşit să intre în clădire cu ajutorul unei legitimaţii de poliţist. 
Invitaţii au început să fugă din galeria de artă, după ce atacatorul a tras mai multe focuri de armă în aer. Imaginile distribuite pe reţelele sociale arată mai multe persoane rănite şi întinse pe podeaua galeriei de artă din Ankara. Martorii susţin că atacatorul înarmat a scandat lozinci islamice înainte de a îndrepta arma spre ambasadorul Karlov. 
La faţa locului a sosit şi ministrul de Interne, Suleyman Soylu. Între timp, reprezentanţii administraţiei prezidenţiale ruse au anunţat că informaţiile legate de împuşcarea ambasadorului Karlov sunt studiate de către Vladimir Putin.

https://youtu.be/mujTdkw7LeQ

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi