video – primăria sibiu schimbă sistemul de plată a taxei de salubritate. vom scăpa de cozi

Introducerea noului sistem de colectate selectivă a deșeurilor din Sibiu a produs sibienilor mai multe nemulțumiri. Una dintre ele este legată de plata taxei, oamenii stând la cozi imense la ghișee ca să o achite. De luna viitoare însă primăria promite că nu vom mai avea astfel de probleme.

Municipalitatea sibiană va schimba sistemul de plată pentru taxa pentru salubritate. Primăria spune că se va introduce opțiunea plății integrale pe un an întreg a acesteia. ”Întrucât s-au creeat cozi infernale la poştă pentru taxa de salubritate am decis să schimbăm sistemul de plată. Pe declaraţile de impunere vom introduce un cod de bare. Va fi un cod de bare mai mare şi un cod de bare mai mic.
Cine doreşte să plătească pentru tot anul , trebuie sa utilizeze codul de bare mai mare şi cine doreşte să plătească lunar, trebuie să utilizeze codul de bare mai mic. Acest lucru presupune păstrarea declaraţiei de impozitare. Să nu arunce după ce a plătit-o, să şi-o îngrijească. Este o mare uşurare, pentru că aceste facilităţi există în fiecare cartier, la fiecare magazin şi mai mare şi mai mic”, a explicat marți primarul Astrid Fodor, într-o conferință de presă transmisă în direct de Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – Fodor despre problema gunoaielor din Sibiu: ”Sunt disfuncționalități. Mie îmi plac răspunsurile clare și tranșante”
Vom putea plăti și la bancomate
”De asemenea, cu băncile, suntem faza încheierii unui acord, ca să se poată plăti şi la bancomate, pe baza acestui cod de bare, care va fi pe declaraţia de impunere. Declaraţia de impunere care va pleca pentru anul 2017 va conţine acest cod de bare. Dacă vor exista modificări în ceea ce priveşte taxele, sumele plătite de către cetăţean se vor regulariza. Acele sume, chiar dacă se schimbă ceva pe parcurs, se regularizează de către Direcţia Fiscală. Pe 2017 nu se va mai impune încă o modificare a taxei”, a mai spus Astrid Fodor.
Urmăriți mai jos înregistrarea completă a conferinței de presă a primarului Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ciudat ca sunt atatia tineri la coada. Doar se poate plati taxa pe site-ul primariei si pe ghiseul.ro